داستایفسکی در طول حیات خود 12 رمان بلند، 4 رمان کوتاه و 16 داستان کوتاه نوشته که از میان آن‌ها می‌توان به «برادران کارامازوف»، «ابله»، «قمارباز»، «همزاد» و «جن‌زدگان» اشاره کرد. همچنین داستایفسکی با انتشار کتاب «یادداشت‌های زیرزمینی»، سبک «اگزیستانسیالیسم ادبی» را پایه‌گذاری کرد؛ سبکی که بعدها توسط فرانتس کافکا، ژان پل سارتر و آلبر کامو دنبال شد. رمان، یکی از محبوب ترین انواع کتاب است و سالانه تعداد زیادی از رمان های خارق العاده و بسیار زیبا نوشته می شود و میلیون ها نفر را در سراسر جهان، سرگرم خود می کند. در ایران نیز رمان ها طرفداران بسیار زیادی دارند و رمان های خارجی نیز در این علاقه زیاد، جایگاه بسیار مهمی دارند و نقش بسیار مهمی ایفا کرده اند. رمان های خارجی، از محبوب ترین دسته کتاب هایی هستند که در ایران به فروش می رسند و بسیاری از هموطنان ما علاقه شدید به خواندن رمان های خارجی دارد. در میان رمان های خارجی، رمان های روسی، بعد از رمان هایی که با زبان انگلیسی نوشته شده اند، بیشترین طرفدار را دارند و شناخته شده ترین نویسندگان این رمان های روسی نیز لئو تولستوی و فئودور داستایوفسکی هستند.

از این کتاب که اولین اثر داستایفسکی در دوران بلوغ ادبی‌اش است، به عنوان یکی از ارزشمندترین دستاوردهای تاریخ ادبیات یاد می‌کنند. کتاب جنایت و مکافات به بیش از 70 زبان مختلف ترجمه شده است که از میان‌ آن‌ها می‌توان به زبان‌های ترکی، عربی، فرانسوی، آلمانی، انگلیسی، اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی، کره‌ای، چینی و ژاپنی اشاره کرد. کتاب حاضر نیز با کوشش «مهری آهی» به زبان فارسی برگردان شده است.

او تصور می‌کند که در حال عمل برای هدفی والاتر از قوانین رایج اخلاقی است. اما با گذشت زمان، به تدریج وجدان راسکولینکف بیدار می‌شود و ندای درونش او را متوجه گناه بزرگش می‌کند. همراه با احساس پشیمانی پدید آمده در راسکولنیکف، شک و تردیدش به اطرافیانش او را به مرز جنون می‌رساند. در همین حین، راسکولنیکف عاشق دختری به نام «سونیا» می‌شود؛ سونیایی که می‌تواند او را به سعادت و رستگاری برساند. از سایر شخصیت‌های مهم داستان جنایت و مکافات می‌توان به خانواده‌ی راسکولنیکف شامل «پولخریا» و «دونیا» که به ترتیب مادر و خواهر او هستند و همچنین «رازومیخین»، دوست و هم‌دانشگاهی راسکولینکف، اشاره کرد.

او در ابتدا 3 نوع روایت مختلف را برای این رمان در نظر می‌گیرد؛ مدل اول به صورت اول شخص و طی یادداشت‌های روزانه بود. اما داستایفسکی در نهایت تصمیم گرفت تا نحوه روایت را به صورت سوم شخص و در قالب خاطرات راسکولنیکف پس از آزادی از زندان، درآورد. به هر جهت او جنایت و مکافات را در ابتدا به صورت ماهانه و قسمت‌بندی شده برای نشریه‌ی روسی زبان «روسکی وستنیک» نوشت. سپس داستایفسکی به کمک همسرش، آنا داستایفسکی، مجموعه‌ نوشته‌های خود را به صورت یک کتاب کامل جمع‌آوری و چاپ کرد.

مرد کارمند به آدم های دیگر توی اتاق، حتی به خود میخانه چی، با بی حالی و تحقیر تکبر آمیزی نگاه می کرد، مثل این که داخل آدن حسابشان نکند، یا همکلامی شان را دون شان خود بداند. این کالا فعلا موجود نیست اما می‌توانید زنگوله را بزنید تا به محض موجود شدن، به شما خبر دهیم.