• از سوی دیگر رولو مِی، روان‌شناس اگزیستانسیالیست آمریکایی نقدهایی را به روش لوگوتراپی دکتر فرانکل وارد می‌دانست و آن را نوعی اقتدارگرایی قلمداد می‌کرد. بحثش این بود که فرانکل با فرض این‌که راه‌حل‌های روشنی برای تمام مشکلات وجود دارد، معنای مورد نظر خودش را به مراجعینش القا می‌کند. در بخش اول، فرانکل تجربیات خود را به عنوان یک زندانی در اردوگاه های کار اجباری نازی ها در طول جنگ جهانی دوم شرح می دهد. او شرایط غیرانسانی را که او و دیگر زندانیانش تحمل کردند، از جمله کار اجباری، گرسنگی، و بی رحمی را توصیف می کند.

اینکه این نسخه نه تنها یک مترجم بلکه دو مترجم خبره داشته را می‌توان به فال نیک گرفت و مطمئن شد که کتاب تحت نظارت دو نفر اثر تمیزتری از کار درمی‌آید. مهین میلانی کتاب‌هایی در حوزه‌ی روانشناسی ترجمه کرده که «معنادرمانی» (The Will to Meaning) اثر دیگر ویکتور فرانکل هم شامل آن می‌شود. خواننده‌ها هنگام انتخاب این نسخه، با دانستن اینکه نهضت صالحیان با مدرک دکترای روانشناسی بالینی در این ترجمه دست داشته، می‌توانند از خریدشان اطمینان داشته باشند. این ترجمه زندگی‌نامه‌ی کوتاهی از ویکتور فرانکل را هم در خود دارد. کتاب انسان در جستجوی معنا جزو پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین کتاب‌ها در زیر شاخه‌ی روانشناسی هم در ایران و هم در جهان است. ویکتور فرانکل نویسنده‌ی این کتاب با استفاده از تجارب خودش در زمان جنگ جهانی دوم سعی کرده به مفهوم و اهمیت داشتن «معنا» در زندگی بپردازد.

او در طول راهپیمایی‌های دشوار در سرما، متوجه شد که زندانیان برای آرامش اغلب به همسرشان فکر می‌کنند. زندگی درونی حول افکار معنوی و عشق به زندانیان مهلت می‌داد تا برای مدتی هر چند کوتاه از ویرانی اخلاقی و فکری اردوگاه‌ها دور شوند. در آمارها این کتاب به عنوان یکی از تاثیرگذارترین آثار در آمریکا معرفی شده و وقتی نویسنده‌اش در سال ۱۹۹۷ درگذشت بیش از ۱۰ میلیون نسخه از این کتاب فروش رفت. این کتاب چندین بار توسط مترجمان مختلف هم به فارسی ترجمه شده و انتشارات متعددی آن را به بازار عرضه کرده‌اند که یکی از مشهورترین‌هایشان انتشارات آذرمیدخت است.

برخی از منتقدان به شدت با نظریه‌های فرانکل در مورد ذهن و روانشناسی مخالف هستند. این منتقدان ادعا می‌کنند که تمرکز صرف روی معنادرمانی ممکن است به اقتدارگرایی ختم شود. از آنجا که فرد برای دستیابی به رهایی معنوی فقط باید در هر کاری که انجام می‌دهد معنا پیدا کند، یک ذهن بالقوه خصمانه یا مبتذل می‌تواند تقریبا در هر جنایتی «معنی پیدا کند» و همانطور که فرانکل گفته یک کار معناداری انجام دهد! اگر درمانجوها به دنبال آرمان‌های درمانگر باشند، در برابر چنین استبدادی مقاومت نمی‌کنند و در سرکوب و خشونت هم معنای خود را می‌یابند. علاوه بر این، معروف است که هیتلر عاشق موسیقی واگنر و ایده‌های نیچه بوده.

سال ۱۹۴۲ یهودی‌ستیزی به اوج خود رسید و فرانکل، همراه خانواده‌اش، به اردوگاه کار اجباری ترزین‌اشتاد فرستاده شد؛ در همان اردوگاه پدر فرانکل کشته شد، او تنها شش ماه زندگی در اردوگاه را توانست تحمل کند. دو سال بعد، فرانکل و بستگانش را به اردوگاه آشوویتس منتقل کردند. بعدها همسر فرانکل در اردوگاه برگن‌بلسن کشته شد؛ اردوگاه برگن‌بلسن بیش از پنجاه‌هزار قربانی داشت و مکان هولناکی بود که زندگی «آن فرانک» هم در آنجا به پایان رسید. ویکتور فرانکل بر این باور است که با استفاده از معنادرمانی، افرادی که به دنبال خوش‌بینی تراژیک هستند می‌توانند بر وحشت روانی رویدادهایی مانند هولوکاست غلبه کنند. ممکن است در امتداد خطوط بمب اتمی که بر ژاپن انداخته می‌شود از فجایع آینده جلوگیری شود.

در سال ۱۹۳۰، در سن ۲۵ سالگی، مراکز مشاوره‌ی رایگان جوانان را در وین سازماندهی کرد و با موفقیت با همه‌گیری خودکشی نوجوانان، که در حوالی زمان گزارش کارها رخ می‌داد، مبارزه کرد. کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند. سراج بوک متشکل از تیمی جوان، با استعداد و علاقه‌مند به کتاب از سال ۱۳۹۶ فعالیت اینترنتی خود را شروع کرد. پیشنهاد می‌کنم حتما این کتاب رو بخونید و “چرا”ی خودت رو توی زندگی پیدا کنید. مهم اینه که “چرا”ی خودتون رو پیدا کنید؛ اون چیزی که هر روز بهتون انگیزه میده تا از خواب بیدار شید و برای رسیدن بهش تلاش کنید.

اگر در حوزه‌ی روان‌شناسی پژوهش، مطالعه و تدریس می‌کنید، این کتاب از ویکتور فرانکل را باید بخوانید. همچنین اگر از کسانی هستید که به آثار مربوط به اردوگاه‌های کار اجباری در دوران نازیسم و هولوکاست علاقه دارید یا می‌خواهید یک اثر خودزندگی‌نامه بخوانید، باید بدانید که این اثر از شهرت زیادی در زمینه‌ی مربوطه برخوردار است. گفتنی‌ست که برای کسانی که به کتاب‌های مثبت‌اندیشی و خودرمانی گرایش دارند، کتاب انسان در جستجوی معنا از اعتبار بالایی بهره‌مند است. به‌طور کلی، این کتاب برای تمام کسانی‌ست که به دنبال راهی برای یافتن معنای زندگی‌شان هستند.