در نهایت، زندگی حضرت مریم (علیهاالسلام) نه تنها یک داستان قرآنی و تاریخی، بلکه یک منبع الهام برای زنان و مردان در سراسر جهان است تا با پیروی از آموزههای دینی و انسانی آن، مسیر معنوی و تعالی خود را به درستی طی کنند. با رسیدن حضرت مریم (علیهاالسلام) به حد بلوغ، دور از دیگران برای خود پردهای قرار داد و در حجاب قرار گرفت، خداى متعال روح را (که یکى از فرشتگان بزرگ خداوند است) نزد او فرستاد و روح به شکل بشرى تمام عیار در برابر حضرت مریم (علیهاالسلام) مجسم شد. حضرت مریم (علیهاالسّلام) به خدمتگزاری مسجد بیتالمقدس مشغول شد و خداوند او را برای این مقام پذیرفت.
البته درباره نام کتاب آسمانی نوح و ابراهیم ممکن است از آیه آخر سوره اعلی « صحف ابراهیم و موسی » استفاده کرد که نام کتاب ابراهیم « صحیفه ابراهیم » بوده همانگونه که درباره نام کتاب حضرت نوح نیز « صحیفه » ذکر کرده اند. حضرت مریم (علیهاالسلام) در خانوادهای با ایمان و تقوا به دنیا آمد. مادرش وقتی که باردار بود، دعا میکرد که فرزندش به خداوند تقدیم شود. بعد از تولد مریم، او را به معبد آوردند و در اختیار روحانیون معبد قرار دادند تا در آنجا پرورش یابد. به گفته قرآن، حضرت مریم در سنین کودکی تحت نظر پیامبران و افراد صالح قرار داشت و در معبد به عبادت میپرداخت. یکی از سوالاتی که برای افراد زیادی مطرح می باشد این است که نام کتاب آسمانی حضرت ابراهیم ع چیست ؟ و اینکه نسخه ای از کتاب موجود می باشد ؟ کدام پیامبران کتاب آسمانی داشتند ؟ در این مطلب به بررسی این سوالات میپردازیم .
طبق بعضی از روایات، از سوی خدا به عمران وحی شد که به زودی خداوند پسر پربرکتی که میتواند بیماران غیرقابل درمان را درمان کند و مردگان را به فرمان خدا زنده نماید به تو عنایت خواهد کرد، عمران این مطلب را به همسرش حَنّه خبر داد. در قصه های قرآن کریم، مخصوصا قصه های پیامبران که بر قلب پیامبر رحمت و مهربانی، حضرت محمد مصطفی (ص) نازل گردیده، نکته ها و عبرت هایی نهفته است که می تواند در انتخاب اصول مهم و اساسی سبک زندگی راه گشا باشد … . تصویرگری و نگارش مجموعه حاضر برگرفته از معتبرترین تفاسیر قرآنی برای گروه سنی نوجوان، تهیه و تدوین شده است. پس از تولد حضرت عیسی (علیهالسلام)، در مورد ازدواج حضرت مریم(علیهاالسلام) با یوسف نجار و داشتن فرزندانی غیر از حضرت عیسی (علیهالسلام)، اختلاف نظر وجود دارد. برخی از مسیحیان معتقدند که حضرت مریم (علیهاالسلام) پس از تولد عیسی (علیهالسلام) با یوسف ازدواج کرده و فرزندانی دیگر نیز داشته است.
حضرت ابراهیم علیه السلام کتابی داشته است که مشتمل بر مجموعه ای از الواحی بوده است و بر حضرت ابراهیم علیه السلام نازل شده است و به صحف ابراهیم مشهور شده هر چند نام اصلی آن معلوم نیست. کتاب حضرت ابراهیم کتابی است شامل سیره تربیتی ایشان و از مجموعه مباحث برنامه سمت خدا گردآوری شده است. این کتاب به صورت pdf در نرم افزار به صورت چاپی در سایت و نرم افزار فراکتاب در دسترس شماست. یکی از مطالب قطعی در مورد انبیاء اولوالعزم، این است که همه آنها دارای کتاب آسمانی بوده اند. نام بعضی از کتب ایشان کاملا معروف و شناخته شده است؛ مانند قرآن مجید؛ آخرین کتاب آسمانی که بر پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله) نازل شد.
او نه تنها مادر حضرت عیسی (علیهالسلام) بلکه به عنوان نمادی از پاکدامنی، ایمان و تسلیم در برابر اراده خداوند شناخته میشود. زندگی حضرت مریم با معجزه تولد حضرت عیسی (علیهالسلام) و پرورش او در شرایطی خارقالعاده، سرشار از پیامهای معنوی و اخلاقی است. کتاب حاضر در دوازده فصل به بیان سیره تربیتی حضرت ابراهیم (ع) پرداخته است. حضرت مریم (علیهاالسلام) دختر عمران و حَنَّه، از خاندان بنیاسرائیل بود. در قرآن حکیم، مادر حضرت مریم (حنّه) هنگامی که باردار شد، برای تولد مریم نذر کرد که فرزندش را به خداوند متعال وقف کند و در خدمت عبادت و پرستش خدا قرار دهد.
همچنین این بانوی گرانقدر به عنوان مادر حضرت عیسی (علیهالسلام) نمادی از ایمان، عفت و تسلیم در برابر خواست و اراده خداوند متعال، همواره در قلب مسلمانان و مسیحیان جایگاه ویژهای دارد. حضرت مریم (علیهاالسلام)، مادر حضرت عیسی (علیهالسلام) یکی از مهمترین شخصیتهای سه دین توحیدی جهان اسلام، مسیحیت و یهودیت است. این بانوی بهشتی تنها زنی است که در نام او در قرآن کریم آمده و او را بانویی طاهره و پاکدامن معرفی میکند و در این کتاب آسمانی حمل شگفتانگیز حضرت مریم (علیهاالسلام) به عیسی (علیهالسلام) همچون آیت و نشانهای از آفرینش الهی بیان میشود.
در قرآن کریم به کتابی که بر ایشان نازل شده، صحف ابراهیم گفته شده است. در مجموعه داستان پیامبران با داستان زندگی و قصههای 12 نفر از پیامبران بزرگ برای کودکان به صورت داستان آشنا میشویم. در این مجموعه داستان حضرت آدم(ع)،حضرت نوح(ع)، حضرت صالح(ع)، حضرت ادریس(ع)، حضرت سلیمان(ع)، حضرت ابراهیم(س)، حضرت یونس(ع)، حضرت ایوب(ع)، حضرت یوسف(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و حضرت محمد(ص) را میخوانیم.
سیره تربیتی پیامبران ، دفتر ششم ، حضرت ابراهیم علیه السلام کتابی است که استاد محمد رضا عابدینی مباحث خود در برنامه ی سمت خدا را به رشته ی تحریر در آورده است.کتاب حاضر در دوازده فصل به بیان سیره تربیتی حضرت ابراهیم (ع) پرداخته است. سیره تربیتی پیامبران ، دفتر ششم ، حضرت ابراهیم علیه السلام کتابی است که استاد محمد رضا عابدینی مباحث خود در برنامه ی سمت خدا را به رشته ی تحریر در آورده است. سیره تربیتی پیامبران ، دفتر چهارم ، حضرت ابراهیم علیه السلام کتابی است که استاد محمد رضا عابدینی مباحث خود در برنامه ی سمت خدا را به رشته ی تحریر در آورده است. کتاب حضرت ابراهیم (ع) سیره تربیتی پیامبران، دفتر ششم کتابی است که استاد محمد رضا عابدینی مباحث خود در برنامه ی سمت خدا را به رشته ی تحریر در آورده است. کتاب حضرت ابراهیم علیه السلام، دفتر ششم سلسله مباحث سمت خدا؛ پیامبر فطرت، نوشته ی محمد رضا عابدینی میباشد و توسط نشر معارف منتشر شده است.
از پرفروشترین کتابهای انتشارات شهید هادی میتوان به سلام بر ابراهیم 1 و سه دقیقه در قیامت اشاره کرد که تاکنون بیش یک میلیون نسخه از آنها چاپ و توزیع شده؛ جالب توجه است که کتاب سلام بر ابراهیم 1 به چندین زبان دیگر نیز ترجمه و در کشورهای دیگر به چاپ رسیده است. کتاب خواندنی و مورد استقبال “سه دقیقه در قیامت” این روزها در حال جابهجا کردن رکوردهای فروش بوده و بسیار مورد توجه واقع شده است. در این کتاب نبوی به بررسی دو دوره (1355ـ 1340) و ـ 1375 پرداخته است و بهطور مفصل گروههای موسیقی راک ایرانی، نوازندگان و سازندگان موسیقی، خوانندگان و شاعران آن را معرفی میکند. در منابع اسلامی نیز، به دلیل اینکه حضرت مریم (علیهاالسلام) خود را وقف خدمت در مسجد کرده بود و تنها در مواقع ضروری از مسجد خارج میشد، ازدواج او با یوسف و داشتن فرزند دیگر غیر واقعی به نظر میرسد. این موضوع در انجیلهای لوقا، متی و مرقس ذکر شده است، اما کلیسا از قرن پنجم میلادی به بعد اعلام کرد که او هرگز با یوسف ازدواج نکرده است.
ابراهیم نبوی در زمانه موسوم به دوره «دوم خرداد» و بهطور ویژه در طنز مطبوعاتی گل کرد و نامش شهره آفاق شد. در همین دوران نیز اتفاقاً کتابهای بسیار زیادی را منتشر کرد که برخی از آنها محتوای طنزآمیز داشتند، اما دستهای دیگر شامل گفتوگوهای او با شخصیتهای سیاسی، روشنفکری و مطبوعاتی ایران بود. پس از بارداری به فرمان خدا، در عین پاکی و پاکدامنی مورد تهمت و سوء ظن مردم قرار گرفت. بارداری و زایمان او در تنهایی و غربت اتفاق افتاد و نداشتن محل استراحت و غذا باعث پناه بردن او به کنار درخت خرما شد. همچنین نگهداری کودک بدون پدر با آن برخوردها و نگاههای بد مردم از دیگر سختیها و مرارتهایی بود که او به جان خرید و تسلیم فرمان خداوند باری تعالی بود و پروردگار مهربان نیز او را هیچگاه تنها نگذاشت. به این ترتیب سرپرستی زکریا (علیهالسّلام) نسبت به مریم (علیهاالسّلام) قطعی شد، و در واقع حضرت زکریا (علیهالسّلام) از همه شایستهتر به سرپرستی مریم (علیهاالسّلام) بود؛ زیرا علاوه بر مقام نبوت، شوهر خاله مریم (علیهاالسّلام) نیز بود6.
ثبت ديدگاه