دین پیامبران اولوالعزم و رسالت تمامی پیامبران دعوت به سوی ایمان به خدای یگانه و روش زندگی صحیح در دنیا و حقایقی از آخرت بوده است. پیامبران الهی در تکمیل پیامبران پیشین خود آمده اند که آخرینشان حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) است. حضرت مریم (علیهاالسلام) در قرآن و متون اسلامی به عنوان یکی از شخصیتهای برجسته و الهی معرفی شده است.
حضرت نوح علیه السلام اولین پیامبر اولواالعزم است و مطابق با آیات قرآن کریم، خداوند او را با کتاب و شریعت فرستاد. نام حضرت نوح، ۴۳ بار در قرآن آمده و یک سوره به نام او اختصاص یافته است. هنگامی که حضرت عیسی (ع) متولد شد، به حضرت مریم وحی شد که نزد قومش بازگردد و اگر کسی درباره بارداری و چگونگی متولد شدن فرزندش پرسید، پاسخ او را ندهد و با اشاره بگوید که روزه سکوت نذر کرده است. سپس حضرت مریم نزد قومش بنی اسرائیل بازگشت و وقتی مردم او را سرزنش کردند، به گهواره کودک اشاره کرد و از آنها خواست تا با فرزندش سخن بگویند. قوم بنی اسرائیل که از اشاره مریم ناراحت شده بودند، گفتند که چگونه با یک فرزند در گهواره سخت بگوییم. 2 -حضرت عیسی در گهواره چگونه خود را معرفی کرد ؟ فرمود من بنده خدا هستم خداوند به من کتاب آسمانی عطا کرده است او مرا برای پیامبری برگزیده است و مرا مایه خیر و برکت قرار داده است .
در پایان، درک و فهم داستانها و آموزههای دینی به دانشآموزان کمک میکند تا به ارزشهای معنوی نزدیکتر شوند و شخصیت حضرت عیسی (ع) را به عنوان الگویی برای خود بپذیرند. این بانوی بهشتی به عنوان زنی عفیف و پرهیزکار، در قرآن کریم و روایات معصومین (علیهمالسلام) به عنوان نمونهای عالی از تقوا و توکل به خداوند معرفی شده و همواره به انسانها یادآوری میکند که پیروی از اصول اخلاقی و دینی میتواند انسان را به مرتبهای والاتر و متعالی برساند. این ویژگیها موجب شده است که حضرت مریم (علیهاالسلام) هم در تاریخ اسلام و هم در سایر ادیان، جایگاه ویژهای داشته باشد. حضرت مریم (علیهاالسلام) در خانوادهای با ایمان و تقوا به دنیا آمد. مادرش وقتی که باردار بود، دعا میکرد که فرزندش به خداوند تقدیم شود.
در نهایت، زندگی حضرت مریم (علیهاالسلام) نه تنها یک داستان قرآنی و تاریخی، بلکه یک منبع الهام برای زنان و مردان در سراسر جهان است تا با پیروی از آموزههای دینی و انسانی آن، مسیر معنوی و تعالی خود را به درستی طی کنند. او در کودکی به خاطر نذر مادر برای خدمتگزاری به حضرت زکریا در مسجد سپرده شد و دوری و فراق از پدر و مادر در تمام دوران زندگی را تجربه کرد. حضرت مریم (علیهاالسلام) فرزند عمران بن ماثان بن سلیمان بن داود بن إیشا بن یهوذا بن یعقوب بن إسحاق بن إبراهیم الخلیل است.
آنها حتی تصمیم به قتل وی گرفتند؛ زیرا از قدرت گرفتن حضرت عیسی و بیشتر شدن تعداد پیروانش وحشت داشتند. هر چه مردم بیشتری به حضرت عیسی روی می آورند، قوم یهود بیشتر نگران می شدند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که برای حفظ قوم شان باید حضرت عیسی را قربانی کنند. در نهایت خداوند حضرت عیسی (ع) را به آسمان ها برد و یهودیان به اشتباه فردی شبیه به حضرت عیسی را به صلیب کشیدند. نام اصلی حضرت عیسی، «یسوع» به معنی نجات دهنده و لقب ایشان محسوب می شود. حضرت عیسی در روز 25 دسامبر سال اول میلادی و 622 سال قبل از هجرت بزرگ پیامبر اسلام در بیت لحم واقع در فلسطین متولد شد.
تا این که روزی در زیر درختی نشسته بود، پرندهای را دید که به جوجههای خود غذا میدهد، مشاهده این محبّت مادرانه آتش عشق به فرزند را در دل او شعلهور ساخت، و از صمیم دل از خدا تقاضای فرزند کرد، چیزی نگذشت که دعای خالصانه او اجابت شد و او باردار گردید. در ادامه خلاصه ای از معرفی پیامبران اولوالعزم و نام های ایشان را به ترتیب آورده ایم. به این ترتیب سرپرستی زکریا (علیهالسّلام) نسبت به مریم (علیهاالسّلام) قطعی شد، و در واقع حضرت زکریا (علیهالسّلام) از همه شایستهتر به سرپرستی مریم (علیهاالسّلام) بود؛ زیرا علاوه بر مقام نبوت، شوهر خاله مریم (علیهاالسّلام) نیز بود6. چند سال از این ماجرا گذشت، عمران صاحب دختری به نام مریم شد، ولی زکریا (علیهالسّلام) دارای فرزند نشد؛ زیرا همسرش نازا بود. 10 -رفتار دشمنان حضرت عیسی چگونه بود ؟ دشمنان حضرت عیسی از اینکه مردم به او ایمان می آوردند سخت عصبانی بودند .
پلتفرم آموزشی ایمانور یک سامانه مدیریت یادگیری است که امکان رصد عملکرد فراگیر شامل مشاهده جلسات آموزشی، شرکت در آزمون ها و دیگر فعالیت های کاربران را دارد. به این ترتیب زکریا و عمران، دو شخصیت بزرگ بنیاسرائیل، باجناق همدیگر شدند و علاوه بر رابطه مکتبی، رابطه خویشاوندی نیز پیدا کردند. با گذشت زمان ترس بزرگان یهیودی از وجود و قدرت گرفتن حضرت عیسی (ع) بیشتر می شد. بزرگان یهود به شدت از وجود حضرت عیسی احساس خطر می کردند و این ترس و وحشت یهودیان به حدی ادامه پیدا کرد که در نهایت نقشه قتل وی را کشیدند.
نام قوم حضرت عیسی چه بود کتاب هدیه های آسمانی کلاس پنجم، در آموزش و پرورش ماگرتا جواب این سوال را می خوانیم. طبق بعضی از روایات، از سوی خدا به عمران وحی شد که به زودی خداوند پسر پربرکتی که میتواند بیماران غیرقابل درمان را درمان کند و مردگان را به فرمان خدا زنده نماید به تو عنایت خواهد کرد، عمران این مطلب را به همسرش حَنّه خبر داد. در مورد خاندان حضرت مریم (علیهاالسلام) چنین نقل شده است که در میان قوم بنیاسرائیل دو خواهر برجسته و بزرگزاده وجود داشتند، یکی به نام حَنّه و دیگری به نام اَشْیاع، که در بعضی از روایات او با نام حنّانه گفته شده که مادر حضرت یحیی (علیهالسّلام) بود1. 11 -آیا حضرت عیسی به دست حاکم ستمگر کشته شد ؟ حاکم ستمگر آن زمان دستور داد حضرت عیسی را به دار بیاویزند . اما خداوند ایشان را به آسمان برد تا سال ها بعد با حضرت مهدی دوباره ظاهر شود و در کنار ایشان جهان را پر از عدل و داد کند .
او نه تنها مادر حضرت عیسی (علیهالسلام) بلکه به عنوان نمادی از پاکدامنی، ایمان و تسلیم در برابر اراده خداوند شناخته میشود. زندگی حضرت مریم با معجزه تولد حضرت عیسی (علیهالسلام) و پرورش او در شرایطی خارقالعاده، سرشار از پیامهای معنوی و اخلاقی است. حضرت مریم (علیهاالسلام) در قرآن به عنوان الگوی برجسته در زمینههای اخلاقی و دینی برای زنان و مردان معرفی شده است. در سوره مریم، داستان زندگی او به تفصیل آمده و خداوند متعال در قرآن کریم بارها از مقام والای او یاد کرده است. همچنین این بانوی گرانقدر به عنوان مادر حضرت عیسی (علیهالسلام) نمادی از ایمان، عفت و تسلیم در برابر خواست و اراده خداوند متعال، همواره در قلب مسلمانان و مسیحیان جایگاه ویژهای دارد. مادر حضرت عیسی، حضرت مریم علیه السلام است که دختر عمران و از بانوان فرزانه و از شخصیت های برجسته در قوم بنی اسرائیل است.
ازدانش آموزان بخواهید به صدایی که از دستگاه پخش می شود خوب دقت کنند. اگر امکان پخش کامل فیلم را ندارید، قسمتی از فیلم را که مربوط به صدای نوزاد در گهواره است، در کلاس پخش کنید. یا با هماهنگی قبلی با گروهی از دانش آموزان، متن را با صداهای مختلف بخوانید.
ثبت ديدگاه