کتاب «صعود چهل ساله» نوشته سیدمحمدحسین راجی و سیدمحمدرضا خاتمی با ویرایش جدید توسط انتشارات معارف منتشر شد. رژیم شاه در سالهای پایانی عمر خود، روزانه حدود شش میلیون بشکه نفت صادر میکرد و با وارد کردن کالاهای مورد نیاز مردم در بسیاری از زمینهها، علاوه بر نابودی اقتصاد داخلی، زندگی مصرفی و وابسته به خارج را در ایران نهادینه مینمود. عمده صنایع شکل گرفته در ایران در دوران طاغوت، صنایع مونتاژ و وابسته بود. در چنین شرایطی، بسیاری از ایرانیان با ازدست دادن کار و درآمدهای سنتی خود، با شریاط سخت زندگی مواجه شده و اقشار کمی از جامعه شهرنشین دارای زندگی مرفه بودند. بسیاری از مهاجرتکنندگان از روستاها، اجباراً به بدترین نوع زندگی در حاشیه شهرها تن داده و فقر و محرومیت از ویژگیهای بخش اعظم جامعه ایرانی در دوران قبل از انقلاب است. بسیاری از درآمدهای ارزی کشور، در حوزههایی هزینه میگشت که به رفاه عمومی ارتباطی نداشت.
به مناسبت ایام دهه فجر و سالگرد تأسیس انقلاب اسلامی ایران طی پرونده ای با نام «فجر کتاب» به معرفی کتاب هایی در زمینه انقلاب اسلامی می پردازیم. با توسعه شبکه فیبر نوری در کشور، امروز نزدیک به 30 میلیون کاربر اینترنتی در ایران فعال است. بررسیها در شاخصهای توسعه شبکه آبرسانی، شبکه راههای کشور، تعداد خودروهای سواری در کشور، حجم مسافرتهای داخلی و خارجی، سرانه مصرف، درآمد سرانه و … همگی از افزایشهای قابل توجه نسبت به قبل از انقلاب داشته و از بهبود وضعیت زندگی مردم حکایت میکند. مؤلفه بعدی در تعیین قدرت یک کشور، سازندگی آن است، در دوران بعد از انقلاب اسلامی بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر جاده در نقاط مختلف کشور احداث شده است.
برای مثال، در جمع کارگردانها، نویسندگان، بعضی از هنرمندان، سخنرانهای مشهور کشور، مداحان و … افراد دیگری هم به دفتر ما مراجعه کردند و این موضوعات را برایشان مطرح کردیم. برای مثال بعضی کارگردانها قول دادند که از محتوای این کتاب در فیلمهایشان استفاده کنند یا بعضی از نویسندهها گفتند که از مطالب آن در رمانهایشان استفاده میکنند و … بستگی به آن پایگاه یا مؤسسه دارد، اما عموم سازمانهای بینالمللی دفاتر مختلفی در کشورها دارند و اطلاعاتی را به دانشگاههای مختلف یا تیمهای پژوهشی و تحقیقاتی گسترده میدهند و از آنها خروجی میگیرند.
رادیو و تلویزیون، تاتر و سینما، مطبوعات و کتاب، آموزش و پرورش، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، همگی مأموریت داشتند تا فرهنگ غربی را برای تغییر سبک زندگی ایرانیان از یک زندگی اسلامی و ملی به یک زندگی با سبک غربی ترویج نمایند. دربار و خاندان پهلوی خود پیشتاز ترویج فرهنگ مبتذل غربی در ایران بودند. مراکز فساد و فحشا علنی برپا بود و عناصری از خود دربار و خاندان پهلوی در پشت صحنه این مراکز حضور داشتند. اما نکته مهم در حوزه اقتصاد ایران با توجه به جمعیت روستائیان، ایران تا اوایل دهه 1340 از نظر تهیه مواد غذایی، خودکفا بود و میوانست حتی کمبود ارز کشور را از طریق صادرات پنبه، میوه و خشکبار تامین نماید. با سیاستهای غلط و خصوصاً اصلاحات ارضی، کشاورزی ایران نابود شد و یک اقتصاد وابسته شکل گرفت.
عقبماندگی علمی و فناوری کشور ایران در دوران قبل از انقلاب، برای ایرانیان با سابقه فرهنگی و تمدنی بسیار آزاردهنده بود. غلبه بر این عقبماندگی، عبور از مرزهای دانش و دستیابی به پیشرفتهترین فناوریها با هدف ایجاد تمدن نوین اسلامی، از آرمانهای انقلاب اسلامی است. در سالهای گذشته رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، با تمرکز بر روی تولید علم در ایران و مطرح نمودن موضعاتی چون جنبش نرمافزاری و جهاد علمی، زمینههای خوبی را برای پیشرفت در عرصه علوم وفنون نوین در کشور فراهم ساختند. پیشرفتهای علمی و دستیابی جمهوری اسلامی به برخی از فناوریهای نوین در سالهای اخیر، بهگونهای حیرتانگیز است که غربیها به شدت نگران شده و یکی علل تشدید فشارهای آنان بر ایران با بهانههایی از جمله موضوع هستهای، تلاش میکنند تا جلوی پیشرفتهای ایران را بگیرند. بعد از انقلاب اسلامي تاكنون ۲۱ سال متوسط عمر ايران افزايش داشته است.
ثبت ديدگاه