در نتیجه بدون آنکه خودمان متوجه باشیم، حافظه خود را تقویت می‌کنیم. از آنجایی که کتاب‌های غیر داستانی پر از اطلاعات هستند، معمولا ساختار نوشتاری متفاوتی هم نسبت به کتاب‌های داستانی دارند. در حین خواندن چنین کتاب‌هایی، خواننده لازم است بداندکه باید از کجا شروع کند و چگونه چنین کتاب‌هایی را بخواند. شما باید با خواندن عناوین، فهرست‌ها و نمودارها، داده‌های لازم را دریافت، تفسیر و در ذهن دسته‌بندی کنید.

از کتاب‌های علمی و تاریخی گرفته تا رمان‌ها و آثار فلسفی، هر کدام از این آثار می‌توانند اطلاعات و بینش‌های جدیدی را به فرد ارائه دهند. مطالعه مستمر و تنوع در انتخاب کتاب‌ها می‌تواند به گسترش دانش فردی و افزایش آگاهی نسبت به موضوعات مختلف کمک کند. در نهایت یکی دیگر از فواید مطالعه کردن آن است که می‌دانید مطالعه شما می‌تواند تاثیرات ثانویه‌ای داشته باشد، مخصوصا اگر دارای فرزند باشید. زمانی که افراد پیرامون شما مطالعه می‌کنند، به احتمال زیاد شما هم این کار را انجام خواهید داد. شما می‌توانید از این امر برای خواندن کتاب برای کودکان خود بهره ببرید. طبق گزارشی از Scholastic، خواندن کتاب برای کودکان در دوران ابتدای مدرسه آن‌ها می‌تواند باعث شود که آن‌ها در آینده به مطالعه بیشتری بپردازند.

کتاب‌خوانی می‌تواند تاثیر مثبتی بر خواب و چرخه خواب داشته باشد. بسیاری از افراد با خواندن کتاب پیش از خواب، به کاهش سطح استرس و آرامش ذهنی دست می‌یابند که این امر باعث می‌شود خواب راحت‌تری داشته باشند. کتاب خواندن مغز را طوری تحریک میکند که تماشای تلویزیون یا گوش دادن به رادیو نمیتونه اینکارو انجام بدهد چون مغز درگیر شده و اصطلاحا ورزش میکند. در این بخش از موفقیت نمناک قصد داریم شما را با فواید کتاب خواندن آشنا کنیم تا شاید برای مطالعه بیشتر تشویق شوید.

نظرسنجی در بریتانیا متشکل از 1500 بزرگسال انجام شد که نشان داد 76٪ از افراد بر این باورند که مطالعه زندگی آنها را بهتر کرده و در حین مطالعه احساس خوشحالی می‌کنند. وقتی برای خواندن کتاب مورد علاقه خود وقت می‌گذارید، به طور خودکار روحیه‌تان بهتر می‌شود و احساس خوبی به شما دست می‌دهد. علاوه بر این، از لحاظ علمی ثابت شده است که با خواندن مجلات، مقالات و کتاب‌های مختلف، مغز هورمون‌های شادی مانند اندورفین، اکسی توسین، سروتونین و دوپامین ترشح می‌کند. افراد افسرده معمولا با احساس انزوا و بیگانگی از دیگران دست و پنجه نرم می‌کنند. اما مطالعه کتاب می‌تواند راهی باشد تا از دنیای واقعی فرار کنند و کمک می‌کند تا انواع مختلف احساسات و شخصیت‌ها و به طبع احساسات خود را بهتر درک کنند و کمتر احساس تنهایی کنند.

بله، مدام می‌خوانم به‌ویژه آثار تازه منتشرشده را دائماً رصد می‌کنم و کارهای جدید را می‌خرم و می‌خوانم. گاهی هم زنگ می‌زنم و درباره آن کارها با صاحبان اثر صحبت می‌کنم. اتفاقاً برخی از دوستان تعجب می‌کنند که چطور با فاصله یکی دو هفته کتاب را خریده‌ام و خوانده‌ام. با ورودم به دانشگاه تربیت معلم، پای من به کتابخانه‌ها باز شد. این شانس را داشتم که کتابخانه دانشگاه ما پر از کتاب و غنی بود.

هنگامی که شما یک کتاب را در مورد یک مهارت مشخص مانند پخت و پز، چوب، و یا وظایف ساده می خوانید، پول خود را ذخیره میکنید. شما نه تنها مهارت های جدید را یاد می گیرید، بلکه هزینه های زیادی را نیز صرفه جویی می کنید. در حالی که ورزش منظم و رژیم غذایی سالم تنها برخی از راه هایی است که می توانید طول عمر خود را افزایش دهید، تأثیرات شناختی کتاب خواندن حتی ممکن است به شما کمک کند عمر طولانی تری داشته باشید. طبق یک  مطالعه مرتبط ، میانگین طول عمر کتابخوان ها در مقایسه با افرادی که کتاب نمی خوانند 23 ماه بیشتر است. در حالی که خواندن کتاب می تواند به کودکان در ایجاد مهارت های شناختی به عنوان بخشی از رشد سالم آنها کمک کند، چنین مزایایی می تواند به بزرگسالان مسن نیز گسترش یابد. تحقیقات نشان می دهد که فعالیت های منظم مرتبط با شناخت در دوران کودکی و بزرگسالی ممکن است کاهش شناختی را با افزایش سن کاهش دهد.

کتاب خواندن مثل قرص خواب‌آور است که آرامش‌بخش بوده و خصوصا زمانی که خسته‌اید یا استرس زیاد دارید باعث خواب می‌شود. فعالیت مغز، تمرکز و حافظه را تقویت می‌کند و می‌تواند از افت کارکردهای شناختی و آلزایمر در سنین بالا جلوگیری کند. نظم دادن به افکار و احساسات، تجربه غیرمستقیم زندگی‌های دیگر، یادگیری، سرگرمی و برای بعضی کتاب خواندن به اندازه غذا خوردن و ورزش کردن بدیهی و واجب بود. بزرگترین تفاوت بین خواندن و تماشای تلویزیون این است که خواندن به شما امکان می دهد خلاقیت خود را آزاد کنید. افکار جدید همیشه ذهن ما را به کشف زندگی در راه های جدید و بهتر هدایت میکند.

مطالعه کتاب‌های داستانی به ویژه رمان‌ها و داستان‌های کوتاه، می‌تواند توانایی فرد در درک عواطف و احساسات دیگران را تقویت کند. هنگامی که فردی داستان زندگی شخصیت‌های مختلف را می‌خواند و با مشکلات و چالش‌های آن‌ها آشنا می‌شود، این امر به تقویت همدلی و درک متقابل کمک می‌کند. همچنین، مطالعه داستان‌های انسانی و پیچیده می‌تواند باعث شود که فرد بتواند به صورت بهتری با مسائل اجتماعی و فرهنگی برخورد کند. مطالعات نشان داده‌اند که کتاب‌خوانی می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.