اگر چه دشتی کتاب ۲۳ سال را در سال ۱۳۱۱ به رشته تحریر در آورد، ولی تا سال ۱۳۲۶ در چاپ و انتشار آن اقدامی ننمود. احتمال دارد که چاپ کتاب هم در بیروت انجام گرفته باشد؛ زیرا بین سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۶ دولتهای پهلوی دوم از چاپ و انتشار هر نوشتاری که مخالف دین بود، جلوگیری میکردند. پس از انقلاب اسلامی، دشتی به گروههای مخالف حکومت جمهوری اسلامی که به گونه زیرزمینی فعالیت میکردند، اجازه داد که به چاپ و انتشار این کتاب بپردازند. گفته میشود شمار نیم میلیون از این کتاب بین سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۵ به گونه غیرمجاز فقط در داخل ایران چاپ و به فروش رفته است. بخش اول از کتاب بیست و سه سال ابتدا در شماره ۴۷ مجله کاوه چاپ مونیخ در نوروز ۱۳۵۲ به چاپ رسید.
کتاب “23 سال” اثر علی دشتی، نویسنده و روشنفکر ایرانی، یکی از جنجالی ترین آثار در تاریخ معاصر ایران است. این کتاب که در سال 1345 خورشیدی منتشر شد، به بررسی انتقادی زندگی پیامبر اسلام و تاریخ صدر اسلام می پردازد. دشتی در این اثر با نگاهی تحلیلی و گاه انتقادی، به بررسی وقایع تاریخی و روایات مربوط به زندگی محمد (ص) و شکل گیری اسلام می پردازد. این کتاب به دلیل دیدگاه های بحث برانگیز و متفاوتش نسبت به روایات سنتی اسلامی، واکنش های متفاوتی را در جامعه ایران و جهان اسلام برانگیخت و همچنان موضوع بحث و گفتگو در محافل روشنفکری و مذهبی است. این کتاب با وجود تلاش هر دو حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی برای منع چاپ آن، به تیراژ گسترده تکثیر شد و مهمترین عامل دردسرهایی بود که دشتی در دههٔ آخر عمرش به آنها گرفتار شد. پس از انقلاب، برای یافتن نویسنده کتاب ۲۳ سال، اشخاص گوناگونی، از جمله، علی نقی منزوی و خود علی دشتی به اتهام نوشتن کتاب ۲۳ سال، زندانی شدند.
نقد دیگری هم توسط آقای حسینی طباطبایی به نام «خیانت در گزارش تاریخ، نقد کتاب 23 سال آقای علی دشتی» نوشته شده که لینک دانلود این کتاب قرار داده شده یا میتوان از کتابفروشی های معتبر تهیه نمود. در مجموع، «بیست و سه سال» با تحلیلهای مستند و نثر علمی خود، برای کسانی که به دنبال درک عمیقتری از تاریخ اسلام و ایران و تأثیرات آن هستند، منبعی ارزشمند و تأثیرگذار است. علی دشتی (۱۱ فروردین ۱۲۷۶- ۲۶ دی۱۳۶۰) از پژوهشگران، نویسندگان و سیاستمداران ایرانی بود. شما عزیزان می توانید برای دسترسی سریع تر و راحت تر به سایت پروژه 24، آدرس این سایت را در مرورگر خود بوکمارک کنید. با این کار، هر زمان که نیاز به استفاده از خدمات ما داشته باشید، تنها با یک کلیک می توانید وارد سایت شوید و به تمامی پروژه های دانشگاهی و علمی خود دسترسی پیدا کنید. تفاوت دو کتاب این است که کتاب راز بزرگ رسالت به برخی از شبهات قوی جواب داده است مثل انکار وحی، انکار نبوت که جزء مباحث کلیدی و اساسی است ولی در کتاب خیانت در گزارش تاریخ سطر به سطر کتاب را نقل کرده و جواب داده است.
در خارج از کشور، انتشارات شرکت کتاب، از سال 1982 اقدام به تجدید چاپ این اثر کرد و در سی سال گذشته بارها و بارها آن را تجدید چاپ کرده است. برای دسترسی بهتر , راحت تر و سریع تر به سایت ما می توانید وب سایت ما را بوکمارک کنید .
این اثر توسط علی دشتی، نویسنده و پژوهشگر ایرانی، نوشته شده و به بررسی زندگی پیامبر اسلام پرداخته است. ۲۳ سال (منظور از ۲۳ سال دورهٔ پیغمبری محمد بن عبدالله است)، کتابی دربارهٔ زندگی محمد، پیامبر اسلام، نوشتهٔ علی دشتی، نویسنده و پژوهشگر ایرانی، است. این کتاب در سال ۱۹۷۳ میلادی نوشته شدهاست، اما به دلایلی بدون ذکر نام نویسنده۱ در سال ۱۹۷۴ در بیروت انتشار یافتهاست. کتاب «بیست و سه سال» نوشته علی دشتی، یک اثر برجسته در تاریخنگاری معاصر ایران است که برای اولین بار در سال ۱۹۴۹ منتشر شد. این کتاب به بررسی دورهای از تاریخ اسلام و ایران میپردازد و تحلیلی دقیق و انتقادی از این دورهها ارائه میدهد.
23سال یعنی 23سال تاریخ رسالت رسول خدا(ص) ؛ ولی این کتاب خط به خط و سطر به سطر رد اسلام و قرآن و القای شبهات و اشکال است، البته اشکالات بی اساس. در مورد نام نویسنده این کتاب، زمانی که وارد ایران شد نام نویسنده نداشت و ردیه ای هم که در آن زمان برای این کتاب نوشته شد عمدا اشاره به نام کتاب نداشت تا اشاعه فحشا نشود و فقط مطالب آنرا رد کردند. بررسی مطالب و محتوای کتاب توسط محافل مذهبی و علما و تطبیق آن با کتابهای علی دشتی سناتور شاهنشاه نشان داد که این کتاب تالیف اوست و گفته شد که علی نقی منزوی هم در تالیف آن سهم داشته است. علی دشتی طی هفت دهه در جریانات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران نقش داشت و گاهی از بازیگران اصلی عرصه سیاست بود. او هر چند تحصیلات خود را از مدارس مذهبی و در حوزههای علمیه آغاز کرد اما بعدها تندترین انتقادها را به روحانیت و مبانی دین اسلام داشت و کتابهایی را مانند ۲۳ سال در نقد تاریخ صدر اسلام، البته بدون ذکر نام خود، منتشر کرد.
ثبت ديدگاه