از لذت و سرگرمی شعرخوانی که بگذریم، خواندن اشعار پارسی با باز کردن دریچه‌های فکری تازه، ما را به اندیشیدن و متفاوت نگاه کردن دعوت می‌کند. مثل خون در رگ‌های من نه‌تنها شما را با یک داستان عاشقانه واقعی آشنا می‌کند، بلکه شما را به اندیشیدن درباره عشق و روابط میان انسان‌ها وادار می‌کند. این کتاب با بیان صمیمی و جذاب شاملو، می‌تواند تا مدت‌ها در ذهن و قلب شما باقی بماند و شما را به تجربه‌ای پر از احساس و لطافت می‌رساند. در این کتاب، سایه با جسارت و صداقت، به موضوعاتی پرداخته که شاید بسیاری از ما در زندگی روزمره خود با آن‌ها مواجه شویم؛ اما به‌ندرت درباره‌شان صحبت می‌کنیم.

سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، شاعر پارسی‌گوی آذری‌زبان، در سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در روستای خشکناب در بخش قره‌چمن آذربایجان متولد شد. او تحصیلات خود را در مدرسه‌ی متحده و فیوضات و متوسطه‌ی تبریز و دارالفنون تهران گذراند و وارد دانشکده‌ی طب شد. سرگذشت عشق آتشین و ناکام او که به ترک تحصیل وی از رشته‌ی پزشکی در سال آخر منجر شد، مسیر زندگی او را عوض کرد و تحولات درونی او را به اوج معنوی ویژه‌ای کشانید و به اشعارش شور و حالی دیگر بخشید. وی سرانجام پس از هشتاد و سه سال زندگی شاعرانه‌ی پربار در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۶۷ هجری شمسی درگذشت و بنا به وصیت خود در مقبرة الشعرای تبریز به خاک سپرده شد.

این گلچین بیش از هزار سال شعر از دورۀ قرون وسطی تا به امروز ارائه می‌دهد. اگر همۀ این‌ها کافی نبود، بدانید که این اثر یک کلاس درس استاندارد در زبان انگلیسی نیز هست. همانطور که از عنوان آن مشخص است این اثر مملو از ارجاعاتی به سیاره‌ها بوده و از دیوید بووی گرفته تا سیاه‌چاله‌ها مطالبی را در خود جای داده است. این مجموعه به شکل زیبایی صمیمانه نوشته شده است و آینده‌ای پر از رمز و راز و امید را تداعی می‌کند. اسمیت در مورد واقعیت‌های زندگی در مریخ حدس‌هایی می‌زند و حتی به از دست دادن پدرش، یکی از مهندسانی که روی تلسکوپ فضایی هابل کار می‌کرد، اشاره می‌کند.

اما او به مسیر خود ادامه داد و سرانجام توانست تحول عظیمی در جریان رود خروشان شعر ایجاد کند. Gurlesque با گرد هم آوردن هجده شاعر با پیشینه‌های مختلف و با متحد کردن آن‌ها بدون از بین بردن سبک خاص خودشان، شعر فمینیستی «رادیکال، زن، موج سوم» می‌آفریند. این مجموعه همچنین شاعران را با هنرمندان تجسمی با همان حساسیت سرکش پیوند می‌دهد.

دوره های شعرنویسی توسط اساتید برجسته ادبیات هر هفته در دفتر انتشارات برگزار می شود. اثر کهن دیگری که سرآغاز سروده‌های حماسی شمرده می‌شود و طلوعِ حماسه و اسطوره را رقم زده است، گیلگمش نام دارد؛ گیلگمش که متعلق به منطقه‌ی میان‌رودان و دوران «تمدن باستان» است، نخستین اثر حماسی جهان است که به زبان آشوری نگاشته شده. اگر می‌خواهید تجربه‌ای بی‌نظیر از خواندن یک اثر عاشقانه داشته باشید، همین حالا مثل خون در رگ‌های من را تهیه و از خواندن آن لذت ببرید. دفتر «زمزمه‌ها» که مرداد ماه سال ۱۳۴۴ منتشر شد، نخستین تجربه‌های شعری شفیعی کدکنی را دربر می‌گیرد.

در نزول آلت، آلیس نوتلی سفری حماسی به قلمروهای عمیق‌ را ارائه می‌دهد که یادآور دوزخ دانته است. خواننده راوی اثر را که «آلت» نام دارد در زیرزمین و در متروی شهری می‌یابد که ارواح و آدم‌ها بدون اینکه بتوانند آنجا را ترک کنند در آن اطراف می‌چرخند. نوتلی از علامت نقل‌قول برای جلو بردن اشعار استفاده می‌کند و واگن‌های مترو را ایجاد می‌کند تا کلمات درون آن‌ها بتوانند حرکت کنند. این اثر به قدری جذاب است که خوانندگان را وادار می‌کند تا ببینند در هر صفحه چه اتفاقی می‌افتد. در زندگی‌نامۀ سرخ، کارسون کلاسیک‌گرا فرم‌ها و دوره‌های زمانی را درهم‌می‌آمیزد.

برای شناخت بهتر اشعار او ابتدا باید وضعیت جامعه آن دوره را بررسی کنیم؛ زیرا وقایع سیاسی آن دوره، تأثیر بسیار مهمی بر ادبیات و هنر گذاشت. بخشی از شعرهای شاعرانی چون مهدی اخوان ثالث، بازتاب همین شرایط سیاسی بود. او در شیوه شعرگفتن از نظر قالب و بافت زبانی بسیار به نیما یوشیج نزدیک بود و نوع نگاه او را در شعر گسترش داد. در کنار همه این‌ها، یکی از بهترین راه‌ها برای علاقه‌مندکردن نوجوانان به شعر، ترویج و معرفی کتاب‌های شعری است که برای این گروه سنی سروده یا ترجمه شده‌اند. این کتاب‌ها علاوه‌بر اینکه منبعی برای مطالعه هستند، به‌عنوان دروازه‌ای به دنیای خیال و احساس نیز عمل می‌کنند.

اگر روزهایی که استاد شفعی کدکنی کلاس دارد گذرتان به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران خورده باشد، احتمالا از جمعیتی که در راهروها حضور دارند متعجب شده‌اید. دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی، شاعر، ادیب، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه. متولد ۱۳۱۸ در نیشابور که اگر اشعارش را پیگیری کرده باشید، او را بیشتر با تخلص م. وقتی اولین بار این کتاب را خواندم متوجه شدم که شعرهایی زیبای این کتاب را چقدر دوست دارم و آن قسمت احساسی روحم که نیاز به شعر دارد را اغنا می‌کند.