به این ترتیب، با دستور پخت یک غذا‌ در اقوام مختلف هم آشنا می‌شویم. اگر به دنبال کاملترین کتاب آشپزی ایرانی هستید، این کتاب را به شما پیشنهاد می‌دهیم. آشپزی ایرانی، نسل به نسل توسط مادران -به ویژه در روستاها- به دختران منتقل می‌شد اما امروزه با این همه تنوع در غذاها و همچنین ذائقه و طبع افراد، دستورالعمل‌ها‌ی پیشین جوابگوی نیاز افراد نیست. ساناز و سانیا اولین استاندارد آشپزی فنی و حرفه‌ای در ایران را نیز تدوین و به تصویب رسانده‌اند، تمامی شماره‌های ماهنامه تخصصی آشپزی در فیدیبو در دسترس است. این ماهنامه یکی از بهترین منابع در زمینه آشپزی ایرانی و از پرفروش‌های آموزشی آشپزی ایرانی است.

ایکستا بلفریج Ixta Belfrage، نویسنده کتاب طعم Yotam Ottolenghi است. به دلیل تنوع زیاد این کتاب شما با کمک گرفتن از آن می‌توانید به یک آشپز حرفه‌ای تبدیل شوید. در این کتاب می‌توانید راهنمای جامع انواع طبخ غذا مثل گریل، آبپز کردن و پخت انواع خوراک را پیدا کنید. اگر به دنبال توضیحات ساده به همراه تصاویر واقعی از غذاها می‌گردید، این کتاب گزینه‌ی مناسبی برای شماست. از مواد باقی مانده‌ی غذا گرفته تا سبزیجات باغچه‌ی خانه‌تان می‌تواند تبدیل به غذایی خوشمزه و راحت شود. اثرپذیری از فرهنگ‌های متفاوت، در این کتاب دستور پخت شیرینی جات مشهوری آمده است که نتیجه سفر نویسندگان این کتاب به نقاط مختلف جهان بوده است.

نویسنده در این کتاب کوشیده است که در فهرستش غذاهای متفاوتی از سراسر ایران قرار دهد. اگر به دنبال غذاهای اصیل ایرانی و محلی اقصا نقاط کشورمان هستید باید در کتب اشپزی ایرانی دنبال دستوراتشان بگردید. در دوره آنلاین آشپزی تخصصی، تمامی مطلب مهم و نکات ذکر شده در کتاب‌های فوق برای شما عزیزان آمده‌ی ارائه شده‌ است. این کتاب آشپزی (Savory Baking ) نوشته Erin Jeanne McDowell مخصوص همه افرادی است که کروسان گوشت و پنیر را به کروسان شکلاتی ترجیح می‌دهند. کتاب Mezcla انگیزه و انرژی زیادی به شما منتقل می‌کند که احتمالا طراحی نئونی آن در این جذابیت بی تاثیر نباشد.

چند نمونه از پر طرفدارترین دستورالعمل‌های این کتاب؛ صدف با ژامبون کریسپی و کره لوبیا، سیب زمینی کره‌ای با لیمو شور، نخود دودی کریسپی با Nuoc Cham خامه‌ای، مرغ سوخاری شاورما با موسیر و لیمو و… در میان دستورالعمل غذاها، نویسنده در مورد اعضای خانواده خود با جزییات واضح و طنز تند می‌نویسد و سپس عکس‌ها و پرتره‌هایی را به نمایش می‌گذارد. Alex Lau عکاس سابق BA ، برای فیلمبرداری و عکس برداری این کتاب به سریلانکا سفر کرد و در نهایت راهی برای ثبت عطر، روح و داستان کتاب پیدا کرد. این کتاب زیبا و الهام بخش سریلانکایی به قیمت ۳۵ دلار در سایت آمازون به فروش می‌رسد. (فصل بامیه و بادام زمینی، فصل گربه ماهی و… که بسیار پر طرفدار است). کتاب به زبان محاوره و طنز آمیز نوشته شد، که به نظر می‌رسد انعکاسی از شخصیت و نحوه آشپزی نویسنده آن باشد.

۵۰ سال قبل رزا منتظمی یکی از بهترین کتاب های آشپزی ایرانی را خلق کرد که امروز هم هنوز تجدید چاپ شده و مرجع استفاده و آموزش بسیاری از عاشقان آشپزی ایرانی به حساب می‌آید. این کتاب در اولین نوبت چاپ‌های خود ۶۰۰ دستورپخت غذای ایرانی و فرنگی را آموزش داده بود که این عدد در چاپ‌های بعدی به ۱۷۰۰ دستور پخت رسیده است. توضیحات ساده و البته دقیق به‌همراه تصاویری که از غذا‌ها در کتاب موجود است این کتاب را همچنان در صدر محبوب‌ترین و بهترین کتاب های آشپزی ایرانی نگه داشته است. داشتن یک کتاب آشپزی خوب می‌تواند در وقت، هزینه و کیفیت غذاهای شما تفاوت چشمگیری ایجاد کند. بهترین کتاب‌های آشپزی با ارائه تکنیک‌های حرفه‌ای و دستورالعمل‌های کاربردی به شما امکان می‌دهند تا از مواد اولیه ساده، غذاهایی شگفت‌انگیز خلق کنید.

مجموعه کتاب‌هایی که در این مطلب معرفی می‌کنیم، علاوه بر کتاب های آشپزی معروف که فقط دستورپخت غذاها را آموزش می‌دهند، به‌سراغ کتاب‌هایی رفته‌ایم که نگاهی متفاوت به آشپزی دارند. به‌علاوه، آشپزی را فراتر از یک وعده غذایی می‌دانند و سعی دارند ریشه انواع فرهنگ‌های غذایی و تأثیرات آنها را بررسی کنند. همان طور که از نام اثر پیداست، در کتاب دایرة‌المعارف آشپزی ایرانی با یک کتاب جامع که شامل دستورپخت انواع غذاها در نقاط مختلف کشورمان است آشنا می‌شویم. این دستورپخت‌ها شامل انواع پلوها، خورش‌ها، کباب‌ها و دلمه و کوفته و همچنین طرز تهیه انواع ترشی، شور، مربا، صبحانه، مارمالاد، کوکو، کتلت، چاشنی و نوشیدنی است. اگر شما نیز به دنبال بهترین کتاب آشپزی در ایران هستید، این مطلب مخصوص شماست.

این کتاب در آغاز به زبان انگلیسی منتشر شد اما توسط سام قریبیان به فارسی نیز ترجمه شد. مزیت خوبی که این کتاب دارد، مصور بودن آن است و می‌توانید تصاویر بسیار با کیفیتی از انواع غذاها و دسرها در آن مشاهده کنید. برخی از این دستور پخت‌ها حتی تا اسپانیا نیز راه یافته‌اند و از این جهت می‌تواند حائز اهمیت باشد. مثلا باقلوا نوعی شیرینی میکس شده با کرم و بستنی یکی از این دسرها است. اگر ایجاد طعم‌های جدید یا نوستالژیک را جزء مهارت‌های خود به حساب می‌آورید، می‌توانید با استفاده از این کتاب آن را ارتقا دهید. جو تری آشپزی فروتن است؛ اما در عین حال به حضور هفده ساله خود در “کافه ریور” زیر نظر آشپزان زبردستی همچون رز گری و روث راجرز افتخار می‌کند.

کتاب انار و گل سرخ نوشته‌ی خانم آریانا باندی می‌باشد که در سال ۱۳۹۷ منتشر شد و دارای ۲۲۴ صفحه می‌باشد. استفاده از ادویه‌جاتی مثل هل، زیره سیاه، دارچین، شوید و… شاید در نگاه اول کار خاصی نباشد اما طعم‌دار کردن غذا هنری است که تنها آشپزهای حرفه‌ای توان انجام آن را به بهترین شکل ممکن دارند. آنجا دانک بیشتر عمر خود را در ولز سپری کرد و دستور پخت بسیاری از غذاها و طعم‌های مختلف را از مادر آلمانی خود آموخت. این کتاب برای گیاهخواران یا کسانی که مایل هستند از وعده‌های گیاهی و غیرگوشتی بیشتری استفاده کنند، بسیار مناسب است. البته در کنار این‌ها باید به نثر شیرین و نغز ابوالحسن نجفی نیز اشاره کنیم که باعث شده یک کتاب آشپزی به قدری جذاب و دلنشین شود که نتوانید دست از خواندن آن بکشید. با توجه به اینکه سلیقه اکثر مخاطبان کتاب های آشپزی بر روی رسپی کشورهای ایتالیایی یا فرانسوی تمرکز دارد، این کتاب فقط مختص دستورپخت های های کشورهای شبه جزیره اسکاندیناوی است.

این کتاب آشپزی مجموعه ای از بهترین و خوشمزه ترین دستور العمل های او با عکس های گام به گام و حکایات شخصی ابداع آن ها است. این کتاب آشپزی پر از داستان ها و دستور العمل ها و تکنیک هایی است، که سرآشپز دیوید چانگ که سال ها در رستوران های برتر دنیا فعالیت دارد آن را نگارش کرده است. می‌توانیم هنگام آشپزی یک نسخه از کتاب The Food Lab by به عنوان یک منبع کامل و در دسترس روی میز خود داشته باشیم، زیرا J.Kenji Lopez-Alt اکثر مواقع پاسخ همه سوالات را می‌دهد. این نویسنده با رویکرد دقیق، وسواس آمیز و علمی، کتاب آشپزی The Wok را که یک کتاب آشپزی تکنیکی است، خلق کرده است. اگر هدف ما این است که یاد بگیریم چگونه آشپزی کنیم، نه اینکه صرفا چیزی بپزیم، Lopez-Alt بهترین معلم است.

در این کتاب نام خوراک‌هایی را می‌بینیم که شاید تابه‌حال نشنیده باشیم. بر اساس توضیح پشت جلد، این اثر «کتابی است جامع حاوی ۲۹۹ دستور غذایی اصلی و ۳۴۳ دستور زیرمجموعه. هدف مؤلفان از انتشار این کتاب، حفظ فرهنگ غذایی و اعتلای غذاهای سنتی ایران است تا از این طریق، از کمرنگ‌شدن این فرهنگ و ترویج و جایگزینی غذاهای ملل جلوگیری شود. بر اساس تجربه‌ ۳۷ ساله‌ در این مجموعه علاوه بر بازنگری کامل دستورات غذایی، بخشی با عنوان آشپزی به روایت ساناز سانیا نیز آورده شده است که حاوی تغییرات عمده و اساسی در نحوه‌ استفاده از مواد اولیه است. او داستان زندگی خود را به عنوان یک کودک آمریکایی تایوانی در سینسیناتی با دستور العمل‌های پخت نودل‌های دست ساز، هزاران کوفته و غذاهای ترکیبی در هم می‌آمیزد که بسیار شگفت انگیز است. اگر تجربه پخت ماهی سالمون برشته با سس سویا_پرتقال را داشته باشید، خواهید دید که با هر لقمه آن غرق لذت می‌شوید.