دستگاه فلزیاب پالسی با توجه به قابلیت‌های پیشرفته‌ای که ارائه می‌دهد، ابزاری عالی برای کاوشگران حرفه‌ای و مبتدی به شمار می‌رود. از قابلیت‌های مهم این دستگاه‌ها می‌توان به عمق شناسایی بالا، تنظیمات حساسیت و تفکیک فلزات، و همچنین امکان استفاده در شرایط محیطی سخت اشاره کرد. چه در حال خرید یا فروش فلزیاب پالسی باشید، درک ویژگی‌های کلیدی این دستگاه و انتخاب مدل مناسب با نیازهای شما از اهمیت بالایی برخوردار است. فلزیاب‌ های پالسی (Pulse Induction) برای تشخیص فلزات در عمق‌ های زیاد و در شرایط خاک معدنی به ویژه مفید هستند. این دستگاه‌ ها با ارسال پالس‌ های الکترو مغناطیسی به زمین و اندازه‌ گیری زمان برگشت این پالس‌ ها، قادر به شناسایی فلزات هستند. معمولاً این سیستم ها در فرکانس‌ های پایین‌ تر کار می‌کنند، معمولاً بین ۵۰ تا ۲۰۰ هرتز.

همچنین، برای اطلاعات بیشتر درباره فلزیاب پالسی، می‌ توانید مقاله فلزیاب پالسی چیست را مطالعه کنید که در آن به طور مفصل این دستگاه را تعریف کرده‌ایم و در مقاله دیگری به نام بررسی عملکرد فلزیاب پالسی، عملکرد آن را شرح داده‌ایم. این فروپاشی ناگهانی میدان مغناطیسی باعث ایجاد جریان‌های گردابی در اجسام فلزی مجاور می‌شود. این جریان‌ها درون فلزات به وجود آمده و میدان‌های مغناطیسی خود را تولید می‌کنند. پس از ارسال پالس‌های الکترومغناطیسی، سیم‌پیچ گیرنده وظیفه دارد تا میدان‌های مغناطیسی تولید شده توسط جریان‌های گردابی در فلزات را شناسایی کند. قلب مدار، سیم پیچ L1 و ترانزیستور Q1 می باشند که سیم پیچ توسط این ترانزیستور تغذیه می شود.

دستگاه هایی که قیمت بالاتری داشته باشند می توانند کیفیت کار بالا تر داشته . در نتیجه دستگاه هشدارهای لازم را داده و نمایان میکند که یک یا چند جسم  فلزی را شناسایی کرده است. سپس سیستم پیش تقویت کننده ی دستگاه ، آن موج به وجود آمده را تقویت کرده و به قسمت صوتی دستگاه انتقال می دهد. وقتی پالس ارسالی با فلزی بر خورد می کند همان زمان پالس برگشتی به وجود می آید .

امروزه فلزیاب های PI پالسی یکی از پرکار برد ترین فلزیاب های مورد استفاده در میان کاوش گران است. به سراغ یکی از دستگاه های شعاع زن , فلزیاب آنتن راداری یا سیستم نقطه زن پالسی برود. معمولا فلزیاب های پالسی می توانند در هر ثانیه 100 پالس ایجاد کرده و ارسال کند و این پالس ها را دریافت کند. در سال 2024، چندین مدل فلزیاب پالسی با ویژگی‌ها و قابلیت‌ های پیشرفته وارد بازار شده‌اند.

ویدیو زیر مقایسه دو فلزیاب قدرتمند لورنز زد وان و Alpha SX7000 را نشان می‌دهد. با سلام و عرض ادب خدمت شما…ممنون از سایت بسیار خوبتون….امکانش هست که اتصالات تحت عنوان TP مشخص شدن رو بگید باید به کجا ها وصل کرد؟لطفا راهنمایی کنید . با سلام و احترامکلید سلکتور 2×6 مربوط به تنظیم حساسیت مدار است و به قسمت SENS CONTROL در نقشه شماتیک متصل می شود.کلید سلکتور 1×12 مربوط به حذف ذرات خاک مدار است و به قسمت DISC CONTROL در نقشه شماتیک متصل می شود. به صورت کلی استفاده از قطعات با تلرانس پایین باعث افزایش پایداری کیت و نیاز کمتر به بالانس مجدد کیت در هنگام کاوش می شود. نقشه برد مدار چاپی در تصویر زیر نشان داده شده است و ابعاد واقعی آن 11.7 در 10 سانتی متر می باشد.

زمانی که این پالس‌ها به اشیاء فلزی مدفون در خاک برخورد می‌کنند، جریان‌های گردابی در این اشیاء تولید می‌شود. با سلام و احترامابتدا تمامی اتصالات روی برد را با دقت توسط یک مولتی متر بررسی کنید و سپس مطمئن شوید هیچ اتصال کوتاهی بر روی مدار وجود نداشته باشد و مقدار تمامی قطعات به خصوص مقاومت ها درست و دقیق باشد. اگر مشکل برطرف نشد به احتمال زیاد مشکل می تواند از تراشه 7660 و یا ترانزیستور 2N3819 باشد.همچنین ولتاژ دو نقطه TP+5 و TP-5 را اندازه گیری کنید و مطمئن شوید ولتاژ 5 ولت در این دو نقطه داشته باشید. هر دستگاه الکترونیکی دارای یک سری تنظیمات و سوییچ های مخصوص به خود جهت آماده سازی برای انجام کار است. هر دستگاه فلزیاب از قسمت های مختلفی همچون کویل و لوپ ، دسته ، یونیت کنترل اصلی و … تشکیل شده است که توضیحات مربوط به هر قسمت در پست نحوه انجام تنظیمات انواع فلزیاب داده شده است.

نکته مهم این است که عمق‌ های ذکر شده، حداکثر عمقی است که یک سیستم پالسی با کیفیت بالا در شرایط مطلوب می‌ تواند دست یابد. در عمل، عواملی مانند نویز الکترومغناطیسی، خاک‌های معدنی، رطوبت و اندازه و شکل هدف بر عمق واقعی کاوش تأثیر قابل توجهی خواهند داشت. به علاوه، هرچه عمق بیشتر شود، دقت در تعیین موقعیت هدف کاهش می‌ یابد و احتمال تشخیص نادرست افزایش می‌ یابد. دستگاه‌ های پالسی با ارسال پالس‌ های کوتاه و قوی میدان مغناطیسی و تحلیل سیگنال ثانویه گذرا (Transient) که از اهداف فلزی دریافت می‌ شود، کار می‌ کنند. با درک اصول کار فلزیاب پالسی و آشنایی با نقاط قوت و ضعف آن، می‌توانید بهترین استفاده را از این فناوری برای نیازهای کاوشی خود داشته باشید.