فلزیاب پالسی یکی از انواع دستگاه های فلزیاب است که پس از فلزیاب های VLF بیشترین تیراژ تولید را در مارکت جهانی دارند. دستگاه های پالسی به دلیل ساختار ساده تری که دارند نسبت به برخی دستگاه های دیگر، از نظر مقاومت، قابل اعتمادی و سهولت در تعمیر و نگهداری برتری دارند. با درک اصول کار فلزیاب پالسی و آشنایی با نقاط قوت و ضعف آن، میتوانید بهترین استفاده را از این فناوری برای نیازهای کاوشی خود داشته باشید. برخی از دستگاه های پالسی حرفه ای قادرند تا عمق ۱۰ الی ۱۲ متر فلزات را تشخیص دهند.
در ادامه آموزش ساخت فلزیاب پالسی ای قرار داده خواهد شد که سازگاری کامل با Arduino و Android دارد. شما میتوانید نرم افزار آن را از گوگل پلی به صورت رایگان دانلود و استفاده کنید. یکی از نکات مهمی که هنگام خرید فلزیاب پالسی باید به آن توجه کنید، باطری فلزیاب پالسی است. باطریهای فلزیابهای پالسی باید بهقدری قوی باشند که بتوانند مدت زمان طولانی کار کنند. برخی از مدلهای حرفهای فلزیاب پالسی دارای باطریهای قابل شارژ با عمر طولانی هستند که به کاوشگران این امکان را میدهد تا بدون نگرانی از خالی شدن باتری، کاوشهای طولانیتری داشته باشند. برای شروع کار با فلزیاب پالسی، ابتدا دستگاه را روشن کنید و تنظیمات اولیه را انجام دهید.
و در نهایت، هدفون برای شنیدن صدای دستگاه در محیط های پر سر و صدا و همچنین صرفه جویی در مصرف باتری استفاده می شود. برای کاوش گنج و دفینه در ایران می باشد زیرا این دستگاه ها سازگاری بهتری با خاک ایران دارد. دستگاه هایی نمی توانند بیشتر از متراژ ذکر شده قدرت عمق زنی داشته باشند. و فلزات با عدد VDI بنابر جدول تفکیک و تشخیص VDI SCALE در فرکانس با وجود ترشهولد سطح و حجم بهره برده شود.
برخی سیستم های پالسی با پردازش پیشرفته سیگنال، می توانند تا حدودی اهداف را بر اساس شکل آنها (مثلاً تمایز بین سکه و میخ) تفکیک کنند. دستگاه های پالسی با تنظیم پارامترهایی مانند عرض پالس و آستانه تشخیص، می توانند اهداف فلزی را بر اساس ابعاد آنها تفکیک کنند. با این حال، تفکیک اهداف بسیار کوچک مانند سکه ها یا طلاهای ریز برای این دستگاه ها چالش برانگیز است.
این وسیله صرفا جهت آموزش بوده و در مقابل فلزیاب های حرفه ای دارای کاستی های بسیاری است و عملا نمیتوان آن را با یک فلزیاب تجاری مقایسه کرد. از آنجایی که خاک ایران دارای آلودگی های بسیاری است این دستگاه حساسیتی در برار این آلودگی ها نشان نمی دهد. در نتیجه دستگاه هشدارهای لازم را داده و نمایان میکند که یک یا چند جسم فلزی را شناسایی کرده است. وقتی پالس ارسالی با فلزی بر خورد می کند همان زمان پالس برگشتی به وجود می آید . دارای صفحه نمایشگر دیجیتال و پیشرفته هستند که قدرت تفکیک بالایی دارند . طلا ، نقره ، مس ، استیل و آلومینیوم جزء گروه فلزات با ارزش و فلزاتی همچون آهن ، چدن ، مفرغ و برنز جزو گروه فلزات بی ارزش قرار می گیرند .
این موارد اطمینان حاصل میکنند که دستگاه شما در طول زمان کارایی خود را حفظ کرده و در صورت نیاز، پشتیبانی لازم را دریافت میکند. انتخاب و تنظیم فرکانس مناسب برای فلزیاب پالسی به عوامل مختلفی بستگی دارد. نکته مهم در استفاده از فلزیاب پالسی این است که باید صبور باشید و به تدریج با صداها و سیگنال های مختلف دستگاه آشنا شوید.
وقتی پالس مغناطیسی به یک هدف فلزی برخورد میکند، الکترونهای در حال حرکت در فلز باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی جدید میشوند که پالس بازتابی را ایجاد میکند. این پالس بازتابی ( که Reflected Pulse نامیده میشود و بسیار کوتاه و چیزی در حدود ۳۰ میکروثانیه است) سپس توسط سیستم دریافت و تجزیه و تحلیل میشود. این تجزیه و تحلیل میتواند اطلاعات مفیدی در مورد نوع و اندازه هدف فلزی ارائه دهد. فلزیابهای حرفهای پالسی معمولاً دارای تکنولوژیهای پیشرفتهتری هستند و میتوانند حتی در شرایط محیطی نامساعد، عملکرد خوبی داشته باشند.
همچنین، سیستم پالسی می تواند به طور مؤثری در شناسایی اشیاء فلزی در مناطقی با خاک سخت و معدنی کاربرد داشته باشد. در فلزیاب پالسی هر پالس یک میدان مغناطیسی دارد و هنگام خاموش شدن پالس، این میدان مغناطیسی از بین می رود. همین امر باعث می شود که یک دامنه شیب دار در کویل به وجود بیاید که باعث به وجود آمدن جریانی در کویل به نام (back emf) می شود. فلزیاب های پالسی بر خلاف فلزیاب های VLF می توانند به طور هم زمان از یک سیم پیچ به عنوان فرستنده و گیرنده استفاده کنند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که معمولا در این نوع دستگاه ها از دو یا سه سیم پیچ استفاده می شود.
ثبت ديدگاه