کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند. در صورت استفاده از محتوای وب‌سایت بدون دادن لینک مستقیم، محتوای شما هم به صورت خودکار و هم به صورت دستی به فرم DMCA گزارش خواهد شد. بسیاری از ما به عادت‌های خود وابسته‌ایم و به نظر می‌رسد به شدت ترک عادت‌های بد و ایجاد عادت‌های خوب برایمان دشوار است و حتی در مقابل تغییر عادت‌هایمان از خود مقاومت نشان می‌دهیم. مفهوم ژانر در ادبیات نقشی محوری در دسته‌بندی و تحلیل آثار ادبی دارد. ژانر یک سیستم طبقه‌بندی است که متون را براساس ویژگی‌ها، مضامین، فرم‌ها و اهداف مشترک گروه‌بندی می‌کند. با فعال سازی عضویت ویژه، به خلاصه کامل این کتاب و 100 ها کتاب دیگر دسترسی داشته باشید.

ویکتور فرانکل در این دوران، پدر و مادر، همسر و برادرش را از دست داد. با وجود تمام سختی‌ها، رنجی که می‌کشیدند، گرسنگی، سرما، بی‌رحمی و خشونتی که در اطرافشان موج می‌زد، اما او باز هم زندگی را شایسته و ارجمند می‌دید. فرانکل  تاکنون بیش از سی عنوان کتاب درباره معناگرایی و معنا درمانی نوشته است، اما متاسفانه فقط هشت‌ کتاب از فرانکل از آلمانی  به زبان انگلیسی برگرداننده شده‌اند. او در سال 1959 کتاب انسان در جست‌وجوی معنا را نوشت، این کتاب روایت تجربه‌ی او از دوران کارش در اردوگاه کار اجباری آلمان نازی است. او در این کتاب توضیح می‌دهد که چگونه در چنین شرایطی، اهمیت معنای زندگی در سخت‌ترین شرایط را درک کرد.

پس چیزی که اهمیت دارد این است که از نیروی بالقوه‌ی منحصربه‌فرد انسان آگاه باشیم و آن، تبدیل تراژدی شخصی به یک پیروزی و تبدیل وضعیتی ناگوار به یک دستاورد انسانی است. وقتی ما دیگر نمی‌توانیم یک وضعیت را تغییر بدهیم، چالش پیش روی ما این است که خودمان را عوض کنیم (فقط به یک بیماری بی‌درمان مانند سرطانی که با جراحی درمان نمی‌شود فکر کنید). مردم جهان غرب، به ویژه آمریکایی‌ها، اغلب تشویق می‌شوند که «شاد باشند» بدون اینکه کاری انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که فرد دلیلی برای خوشحالی دارد. در واقع به همان اندازه پوچ است که به کسی بگویید بخندد به جای اینکه برای او شوخی یا سرگرمی فراهم کنید.

این مبارزه شدیدتر و شخصی‌تر از همه بود و در اشکال مختلف ظاهر می‌شد. اما آزادی روانی در لحظات کوتاه یا تصادفی نیز یافت می‌شد مثلا هنگام کمک به یک دوست. زندگی به خودی خود یک ظرف خالی است و هر انسان به واسطه افکار و باورهای خودش، معنا یا ارزش زندگی خودش را داخل این ظرف می‌ریزد. ما، زندانیان خسته و فرسوده، با پاهایی سست خود را به طرف دروازه‌های اردوگاه می‌کشاندیم و با ترس و لرز به اطراف نگاه می‌کردیم. سپس، چند گام به سمت بیرون از اردوگاه برداشتیم، اما این بار هیچکس بر سر ما فریاد نزد و هیچ نیازی هم نبود که برای فرار لگد یا کتک بخوریم. وقتی نمی ‌توانیم معنای زندگی ‌مان را پیدا کنیم، با چیزی که از آن به عنوان خلاء وجودی یاد می ‌شود، زندگی می کنیم.

با تولید انبوه، متمرکز شدن قدرت، و افزایش کلی امکانات رفاهی زندگی، مردم معنا یا دلیل کمتری برای پیشروی یافتند. فرانکل معتقد است که ۲۵ درصد از مردم اروپا (در زمان نگارش مقاله‌اش) از این خلأ وجودی عذاب می‌کشند. جالب اینکه از نظر او در بین آمریکایی‌ها این عدد به ۶۰ درصد می‌رسد.

برای مثال، کسانی که به اردوگاه مرگ آشویتس رسیدند، هنگام خروج از قطار، یک گروه برای کارهای سخت و یک گروه برای اعدام فوری به چپ یا راست فرستاده شدند. با این حال، هیچ یک از آنها نمی دانستند این گروه ها چه معنایی دارند. با توجه به شوک رسیدن به اردوگاه، زندانیان به توهم مهلت، تسلیم شدند و به دروغ، معتقد بودند صفی که در آن قرار دارند به نوعی به معنای فرار از عذاب حتمی است. تلاش در یافتن معنای زندگی خود نیرویی اصیل و بنیادی است و نه توجیهی ثانویه از کشش های غریزی.

او بعد از آنکه آزاد می‌شود با دست نوشته‌هایش از زمان زندانی بودنش به دنبال پایه‌ریزی مکتب خود در روانشانسی به نام معنادرمانی می‌رود و در این زمینه بیمارستانی هم افتتاح می‌کند. کتاب انسان در جست‌وجوی معنا اثر ویکتور فرانکل در دسته کتب روانشناسی عمومی قرار می‌گیرد. در زندگی برای غلبه بر افسردگی و نیهیلیسم باید خوش‌بینی تراژیک پیدا کرد. اما این خوش‌بینی در نهایت چیزی نیست که بتوان آن را انتخاب یا دنبال کرد. باید به وقوع بپیوندد.» این به معنای یافتن دلیل یا معنایی است که بتواند حتی در بدترین شرایط زندگی شما را به پیش ببرد. افراد بیکار که بیشترین احتمال ابتلا به افسردگی را دارند، پس از صرف وقت آزاد فراوان خود در کارهای خیر (کتابخانه‌ها، غذاخوری‌ها، مدارس محلی یا کلیساها) دوباره خود را شاد و پرانرژی می‌یابند.

اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید ایده نگارش چنین کتابی از کجا به ذهن این اندیشمند و مورخ مشهور خطور کرده است. داستان از آنجایی آغاز می‌شود که روزی مردی نزد دورانت می‌آید و از او می‌‌خواهد دلیلی برای خودکشی نکردن ارائه کند. دورانت ابتدا پاسخ‌هایی کوتاه به فرد مذکور داد و مدتی بعد تصمیم گرفت از صد شخصیت مشهور درباره معنی زندگی سؤال کند. اما این کتاب چه پیشنهادهایی برای خارج کردن ما از این موقعیت‌ها دارد؟ این کتاب با استفاده از روش لوگوتراپی (معنا درمانی) باعث رهایی از افسردگی و احساسات منفی می‌شود. اگر این روش را به درستی اجرا کنید، انگیزه‌تان برای زندگی دوباره شعله‌ور خواهد شد و معنای زندگی‌تان را پیدا خواهید کرد.