استفاده از این محصول در صنایع غذایی از جمله خشکبار و آجیل، غلات و خواربار جهت جداسازی فلزات از داخل محصولات بکار می‌رود. فلزیاب های حرفه ای این امکان را به شما میدهند تا چندین فیلتر Notch را تنظیم کنید برای مثال این امکان را به اپراتور میدهد تا اهدافی که دارای تغییر فاز شبیه به قوطی نوشابه و یا یک تکه فلز کوچک هستند را نادیده بگیرد. نکته منفی در مورد تفکیک این است که بسیاری از اشیاء دارای تغییر فاز شبیه به اشیاء بی مصرف ( Junk Objects ) دارند نادیده گرفته میشوند اما هنگامی که به دنبال هدفی خاص هستید این قابلیت به شدت کاربردی است.

بسیاری از این فلزیاب ها به اپراتور این امکان را میدهند که فلزات را فیلتر کنند و مشخص کنند چه فلزاتی تشخیص داده شوند یا نه. فلزیاب نه تنها برای اهداف بالای این بخش هشدار میدهد بلکه برای اهداف پایین این بخش نیز معمولا هشدار میدهد. در اواسط قرن ۱۸ میلادی با کشف الکتریسیته بسیاری از افراد به دنبال اختراع و ساختن دستگاهی بودند که با استفاده از آن بتوان معادن طلا و فلزات با ارزش را پیدا کرد.

بنابراین این دستگاه‌ها نقش بسیار مهمی را در سیستم کنترل کیفی محصولات بسته‌بندی‌شده، ایفا می‌کنند. در متال دتکتور نوار نقاله ای محصول به صورت فله یا بسته بندی شده از روی نوار نقاله عبور می کند. پس از عبور مواد از داخل تونل متال دتکتور / فلزیاب صنعتی، در صورت وجود ذرات فلزی ، دستگاه متال دتکتور پس از تشخیص، آلارم می دهد و به سپراتور یا دستگاه جداساز فرمان می دهد تا محصول حاوی ناخالصی فلری را جداسازی نماید.

بسیاری از کشورهای مقصد، مقررات سخت‌گیرانه‌ای برای واردات محصولات غذایی دارند و از فناوری‌های تشخیص آلودگی مانند ایکس ری و فلزیاب به عنوان استانداردهای الزامی استفاده می‌کنند. ولی اگر وجود آلودگی‌های غیر فلزی نیز محتمل است باید از ایکس ری‌های صنعتی ویژه (ایکس ری صنایع غذایی) استفاده نمایید. آلاینده های فلزی می توانند به طور ناخواسته در مراحل مختلف از جمله در هنگام برداشت، پردازش، بسته بندی یا حمل و نقل وارد زنجیره تامین مواد غذایی شوند. این آلاینده ها ممکن است از مواد آهنی، غیر آهنی یا فولاد ضد زنگ تشکیل شده باشند و در صورت مصرف آنها خطر جدی برای سلامتی به همراه دارند. بلع تصادفی قطعات فلزی می تواند باعث آسیب به دهان، گلو یا دستگاه گوارش شود و حتی ممکن است منجر به عوارض شدید سلامتی شود. اهمیت این دستگاه در حفظ کیفیت محصولات و کاهش خطرات ناشی از آلودگی فلزی، آن را به یکی از ابزارهای ضروری در حوزه‌های صنایع غذایی و نوشیدنی تبدیل کرده است.

اما اگر بودجه محدود است و تمرکز بیشتر بر شناسایی فلزات باشد، فلزیاب انتخاب بهتری خواهد بود. این دستگاه‌ها به نگهداری و مراقبت‌های ویژه‌ای نیاز ندارند و به راحتی می‌توانند در خطوط تولید نصب شوند. فلزیاب‌ها به دلیل ساختار ساده‌تر و هزینه کمتر، برای بسیاری از صنایع کوچک‌تر گزینه اقتصادی‌تری هستند. بنابراین، تولیدکنندگان با استفاده از این دستگاه‌ها می‌توانند محصولات خود را مطابق با استانداردهای بین‌المللی تولید کنند و آن را روانه بازارهای جهانی کنند.

لذا این ایکس ری ها نقشی حیاتی در تضمین ایمنی و کیفیت محصولات غذایی ایفا می‌کنند. پیش از فرآوری مواد خام مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات و گوشت، فلزیاب‌ها می‌توانند برای شناسایی و حذف هر گونه آلودگی فلزی در مواد خام استفاده شوند. به همین دلیل، استفاده از فلزیاب‌ها برای افزایش ایمنی و کیفیت محصولات غذایی بسیار مهم است. این دستگاه برای تشخیص و حذف آلودگی‌های فلزی  از جمله براده‌های و قطعات فلزی احتمالی در محصولات غذایی به کار می‌رود.