عموی اوریانا فالاچی که روزنامه‌نگار بود، به او پیشنهاد کرد تا روزنامه‌نگاری را تجربه کند. اوریانا فالاچی خیلی زود وارد کار شد و استعداد و مهارتی که در انتخاب واژه‌ها داشت، و توانی که از قدرت کلمات می‌گرفت سبب پیشرفتش شد. روند اینطوریِ که در اوج امیدواری فقط با یک جمله نویسنده شما رو به اعماق ناامیدی میبره و شما هم مثل عنوان کتاب یه لحظه به خودتون میگین کاش هرگز بدنیا نمیومدم. هرچقدر هم بی طرفانه بخونین و فکر کنین باز هم حس فمنیستیش رو متوجه میشین.

حضور در میدان‌های جنگ ویتنام، جنگ هند و پاکستان، خاورمیانه و آمریکای جنوبی که نام هر کدام مو به تن مردان جنگی سیخ می‌کند جایی بود که اوریانا توانست در آن شجاعت زنانه خود را به منصه ظهور برساند. برای دریافت کتاب صوتی چهل سالگی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. خواندن کتاب پیش رو گواهی بی‌چون‌وچرا بر این واقعیت است که فالاچی، در مقام یک روزنامه‌نگار، هیچ ابایی از جست‌وجوی حقایق و گزارش آن‌ها به مخاطبین خود نداشت.

اوریانا فالاچی به سرطان غیرقابل کنترلی مبتلا شد و بعد از این واقعه تصمیم گرفت که به کار حرفه‌ای خود پایان دهد و در آمریکا و ایتالیا به استراحت بپردازد. اما البته این عهد را بعد از فاجعه یازده سپتامبر شکست و کتابی به نام خشم و غرور، که جنجال بسیاری نیز به پا کرد، منتشر کرد. این کتاب دربردارنده نظرات تند او درباره چیزی بود که امروزه به نام اسلام در جهان می‌بینیم. انتشار آن باعث شد تا تهدیدها علیه او چنان زیاد شود که او نتواند حتی یک روز را بدون مامور از خانه‌اش خارج شود.

چنان‌که از لحن او در مصاحبه‌های هفت‌گانه‌ی کتاب حاضر پیداست، در نهاد فالاچی ابداً نشانی از ترس و تردید و منفعت‌طلبی نبوده است. علاوه بر این‌ها، او در مقام روزنامه‌نگار و مصاحبه‌گر از شمّی بی‌نظیر و هوشی سرشار برخوردار بود. به نحوی که گاه با تنها یک پرسش ساده، تمام تناقضاتِ موجود در ادعاهای سوژه‌ی مصاحبه‌ی خود را برملا می‌ساخت.

اما خیلی زود پیشرفت کرد و به‌عنوان داستان‌نویس و مصاحبه‌گر در آنجا به کار خود ادامه داد. اسلام را در تضاد با آرمان‌های دموکراتیک جوامع آزاد و تهدیدی برای غرب دانست. او اسلام را به کوهی 1400 ساله تشبیه کرد که هیچ دری به تمدن جدید در آن وجود ندارد. انتشار این کتاب باعث شد تا در آن سال‌ها، همواره تحت‌الحفظ باشد. زیراکه مسلمانان ایتالیا و فرانسه او را به مرگ تهدید کرده بودند. از جمله مقالات آخر وی در سال 2004 به چاپ رسید، مقاله‌ای تحت عنوان اگر اروپا از خودش متنفر باشد بود.

آلاله دیگر آن دختر جوان نیست و نزدیک شدن دوران پیری دلهره به جان او انداخته است. کتاب صوتی چهل سالگی نوشته ناهید طباطبایی، درباره‌ی عشق‌، جوانی، خانواده و موسیقی‌ست و روایت‌گر حسرت‌های زندگی یک زن چهل ساله‌ است. زنی باردار که دارد برای جنین درون رحمش نامه‌ای می‌نویسد و او را از اوضاع جهان و سختی‌های زندگی آگاه می‌کند. در این یادداشت قصد دارم کتاب‌های اوریانا فالاچی را معرفی کنم.

این کتاب گزارشی است مستند از آنچه که او از زندگی زنان در کشورهای جهان دیده بود. جنس ضعیف، مجموعه مقالاتی است که فالاچی پس از بازگشت از سفرهای خود به پاکستان، هند، اندونزی، سنگاپور، هنگ‌کنگ، ژاپن، هاوایی و آمریکا به رشته تحریر درآورد. او در این کتاب به دنبال یافتن جایگاه اجتماعی و فرهنگی زنان در این جوامع بود و در آن به بیان چگونگی ازدواج، نقش زنان در جامعه، جایگاه آنان در خانواده، پوشش و توانایی‌هایشان پرداخته است. کتاب جنس ضعیف (گزارشی از وضعیت زنان جهان) یادداشت‌های اوریانا فالاچی است درباره وضعیت زنان جهان در هفته‌نامه L’Europeo. او برای نگارش این کتاب به کشورهای پاکستان، هند، مالزی، ژاپن و آمریکا سفر کرده است.

در میان این کاغذبازی‌های اداری اما چشمش به نامه‌ای می‌افتد که او را سر جایش میخکوب می‌کند. درخواست هماهنگی برای برگزاری کنسرت هرمز شادان… هرمز شادان؛ این نام در گوشش زنگ می‌خورد و هزار خاطره را از روزهایی در سرش زنده می‌کند که جوان بود و عاشق، عاشق همین نامی که در این نامه نوشته شده بود. برای دسترسی قانونی و آسان به بیش از ۵۰،۰۰۰ کتاب الکترونیک و کتاب صوتی فارسی اپلیکیشن کتابراه را، رایگان نصب کنید. همچنین در دسامبر 2005، مدال طلای تلاش فرهنگی را دریافت نمود که به علت مشکلات جسمانی، قادر به حضور برای دریافت جایزه نشد. در فوریه 2006، «ریکاردو ننچینی»، شهردار توسکانی، به فالاچی مدال طلای شورای توسکانی را اعطا کرد؛ همچنین، فالاچی دریافت عقاب جان کارسکی را نیز در پرونده خود دارد.

او کتابی به نام «خشم و غرور» منتشر کرد و جریان اسلامی‌ای را هدف گرفت که مسبب این جنایت بود. انتشار این کتاب سبب شد تا اوریانا فالاچی دوباره تهدیدهایی از سمت مردم دریافت کند و همواره با محافظان شخصی تردد و زندگی کند. گفتنی است که کتاب گفت‌ و گوهای اوریانا فالاچی به همت غلامرضا امامی به فارسی ترجمه شده و توسط انتشارات افق در دسترس علاقه‌مندان به دو حیطه‌ی تاریخ و سیاست قرار گرفته است.