این کتاب از سوی نشر چشمه در بهار ۱۳۹۴ روانه بازار کتاب شد. بعد از تورق دفتر شعر و مطالعهی شصت و نه شعر مفهوم صلح قابل استنباط است. بعد از بستن کتاب و کنار گذاشتناش باید گفت احمد شاملو در دست کم این دفتر شعر شاعری صلحطلب است. با معرفی ادبیات و شعر غرب در هفتهنامههای خوشه و کتاب هفته نشان داد روزنامهنویسی چیرهدست و سردبیری آگاه، سخاوتمند و با سلیقه است. به بسیاری از جوانان که سالها بعد به بزرگان ادب، هنر و فرهنگ بدل شدند فرصت کار، تجربهاندوزی و شناخته شدن داد. احمد شاملو در سال 1339 به عنوان سردبیر هفته نامه ی فردوسی مشغول به كار شد.
شاملو در ۲ مرداد سال ۱۳۷۹ در خانه خود که در دهکده فردیس قرار داشت، درگذشت و در امامزاده طاهر کرج و با حضور هزاران نفر به خاک سپرده شد. کتاب شعر احمد شاملو مجموعه ای از اشعار برگزیده این نویسنده می باشد که به صورت کتاب در آمده و در اختیار کاربران عزیز قرار گرفته است. شهرت اصلی احمد شاملو به خاطر شعرهای اوست که شامل اشعار نو و برخی قالب های کهن نظیر قصیده و نیز ترانه های عامیانه است. از این سبک به شعر سپید یا شعر منثور یا شعر شاملویی یاد کرده اند. تنی چند از منتقدان ادبی او را تنها شاعر موفق در زمینه شعر منثور می دانند. او شاعر، فیلم ساز، روزنامه نگار، پژوهشگر، مترجم و فرهنگ نویس فرهیخته ایرانی است.
او حتی تحصیلات دانشگاهی هم نداشت و در نوجوانی و جوانی مدام به زندان میرفت. ضمن این که بارها از طرف دانشگاهها و انجمنهای ادبی کشورهای ایتالیا، سوئد، آلمان غربی و آمریکا برای سخنرانی دعوتنامهی رسمی دریافت میکند. او شاعر، نویسنده، مترجم، پژوهشگر و فرهنگ نویس برجستهای است که در تمام این زمینهها در بسیاری از محافل ادبی حرف اول و آخر را میزند. احمد شاملو نوشتن این مجموعه اشعار جذاب و خواندنی را در ابتدای دهه چهارم زندگی خود آغاز کرده است. شاید خیلیها احمد شاملو را با متن های عاشقانه و احساساتی از بشناسند. اما در کتاب باغ آینه خبری از احساسات نیست و در این اثر دغدغهمند احمد شاملو نگرانی خود را از وضع زندگی عموم مردم در آن زمان اعلام میدارد.
یوال نوح هراری، تاریخدان، فیلسوف و نویسنده اسرائیلی متولد سال 1976 در شهر حیفا اسرائیل است و در… مطالعه برای نوزاد متولد نشده یک روش عالی برای رشد مغز کودکان است. کتابچین یک اپلیکیشن کتاب مالتی پلتفرم است یعنی کاربران می توانند در تمام دیوایسها و سیستم عاملها (ویندوز، اندروید و آی او اس) کتابهای خود را مطالعه نمایند و از کتابخوانی در محیطی لذت بخش بهره مند شوند. رو زمین عشق نموندخیلی وخ پیش باروبندیلِشو بست خونه تکونددیگه دل مثلِ قدیم عاشق و شیدا نمیشهتو کتابم دیگه اونجور چیزا پیدا نمیشه. استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبرخوان، آی فریم و لینک باکس ها اکیدا ممنوع است.
بااینهمه لذت شنیدن اشعار با صدای خود او هزاران برابر است. فایلهای صوتی موجود از شاملو هرکدام بهتنهایی چنان گیرا و زندهاند گویی او برای تکتک ما آن کلمات را بر زبان رانده است. صدای گیرایش، هرم کلماتی که به تو هجوم میآورند را چندین برابر میکند. چراغِ معنای دقیق هر کلمه را در ذهن تو روشن میکند و گاه آن واژه را چنان درمییابی که تاکنون هیچ نجستهای. شاملو به عنوان پایهگذار سبک جدیدی از شعر موسوم به شعر سپید یا شعر شاملویی شناخته میشود. «نخستین شب شعر بزرگ ایران» در سال ۱۳۴۷ ، از سوی وابسته فرهنگی سفارت آلمان در تهران برای احمد شاملو ترتیب داده شد.
البته در این دوران سخت هم دست از کار نکشید و به ترجمه پرداخت و مجموعه ی کتاب کوچه را با کمک آیدا نوشت. شاملو در دهه ی هفتاد به عضویت شورای بازنگری در شیوه ی نگارش و خط فارسی درآمد و در جهت اصلاح شیوه ی خط فارسی اقدام کرد. آخرین مجموعه ی شعر او با نام «حدیث بی قراری ماهان» در سال 1379 به چاپ رسید. کلمات در وجودش جان میگیرند و خواننده با خواندن تکتک واژگان، بار معنایی آنها را تمام و کمال درک میکند. او کلمات را بهخوبی میشناسد و آنها را در بهترین شکل خود به کار میبندد.
او جزو معدود شاعرانی است که آثارش به بیش از سیزده زبان دنیا مانند انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ژاپنی و… ترجمه شده است. شاملو شاعری است که آثارش در تمام دورانها ماندگار و خواندنی است. همانطور که شمس لنگرودی میگوید کودکی که شادمانه «بارون میآد جرجر» را میخواند، بزرگتر که شد عاشقانه هایش را دست میگیرد و در میانسالگی با «در آستانه» سر میکند. به او اجازه ی کار فرهنگی داده نمی شد و تمام کتاب هایش توقیف بودند. بیماری دیابت هر روز بیشتر پیشرفت می کرد تا جایی که در 26 اردیبهشت سال 1376 مجبور شدند پای راست او را در بیمارستان ایرانمهر قطع کنند.
کتاب مثل خون در رگهای من شامل ۲۰ نامه عاشقانهای است که احمد شاملو برای آیدا نوشته است. در پایان این کتاب میتوانید ۱۷ نامه با دستخط خود شاعر را مشاهده کنید. عشق بین احمد شاملو و آیدا سرکیسیان یکی از زیباترین عشقهای زبانزد بین ایرانیان است. احمد شاملو، یکی از برجسته ترین شاعران معاصر ایران، با آثارش دنیایی از احساسات و تفکرات عمیق را به تصویر کشیده است. او با زبانی ساده و در عین حال پر مغز، به بررسی موضوعاتی چون عشق، آزادی، تنهایی و هویت انسانی پرداخته و توانسته است ارتباطی با خوانندگان خود برقرار کند. اشعار شاملو نه تنها بازتاب دهنده زندگی اجتماعی و سیاسی زمانه اش هستند، بلکه در عین حال به جستجوی معنا و حقیقت در زندگی انسان نیز می پردازند.
درخت،جهلِ معصیتبارِ نیاکان استو نسیم وسوسهییست نابکار.مهتاب پاییزیکفریست که جهان را میآلاید. بر پُشتِ سمندی گویی نوزینکه قرارش نیست.و فاصلهتجربهیی بیهوده است. «از رنجی خستهام که از آن من نیست/ بر خاکی نشستهام که از آن من نیست/ با نامی زیستهام که از آن من نیست/ از دردی گریستهام که از آن من نیست/ از لذتی جان گرفتهام که از آن من نیست/ به مرگی جان میسپارم که از آن من نیست». هفتهنامه کتاب هفته و خوشه از تأثیرگذارترین هفتهنامههای ادبی دهه ۴۰ بودند. امروز تولد شاملو است که به بهانه تولدش به زندگی او سرک میکشیم و اتفاقات زندگیاش را مرور میکنیم.
«شعر شورانگیز شاملو، چکیدهی تاریخ نانوشتهی این سرزمین است». تکرار چندبارهی این جمله در وصف احمد شاملو، نشان از تأثیرگذاری و ماندگاری او در تاریخ فرهنگ و ادبیات معاصر ایران دارد. برای رمزگشایی راز این ماندگاری، مطالعهی زندگی و اشعار شاملو از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این یادداشت گوشه چشمی به اشعار عاشقانه شاملو داشتهایم. احمد شاملو شاعر، فیلمساز، روزنامهنگار، مترجم و از دبیران کانون نویسندگان ایران بود.
ثبت ديدگاه