شما با کمی طنز برای کودکان موافقید؟ اگر هستید با کتاب‌های سیلوراستاین شروع کنید. همانی که داستان‌ها و شعرهای کوتاه و خنده‌دار برای بچه‌ها می‌نویسد و کنارش تصاویری نقاشی می‌کند که داستانش را جذاب‌تر کند و طنزش می‌تواند همه را به خنده بیندازد. تفکرشان حالا خاص‌تر هم شده است و باید سرشان را با چیزهای متفاوت‌تر گرم کنیم.

این دوره آغازدوران نوجوانی است که با تغییرات جسمی، روحی و اجتماعی همراه است. در این دوران آثاری که ویژگی‌های شخصیتی نوجوان؛کنجکاوی، پرسشگری و تجربه‌های جدید را منعکس می‌کنند، می‌توانند مناسب باشند.در این دوره داستان‌هایی که شخصیت اصلی‌شان نوجوانی پرشور، کنجکاو و شجاع است، مورد توجه نوجوانان قرار می‌گیرد. بهترین کتاب‌ها برای گروه سنی نوجوانان 17 سال به بالا بستگی به علایق و سلیقه هر فرد دارد. زیرا نوجوانان در این سن درک و بینش بهتری برای انتخاب کتاب دارند. در ادامه یک مورد از بهترین کتاب‌های مخصوص گروه سنی ه را به شما معرفی می‌کنیم.

بدین ترتیب، مربیان هرگاه خودشان هم کتاب را نخوانده باشند، می‌توانند به‌سادگی دریابند که این کتاب‌ها هر یک برای چه مخاطبی مناسب  و قابل توصیه است. اگر برای فرزندتان کتابی را بخرید که در گروه سنی کمتر از اوست (حتی به اندازه یک پله) جذابیتی برای او ندارد. اما برعکسش چی؟ اگر به سراغ رده‌ سنی‌ای برویم که بیشتر از سن کودکمان است… . در این صورت فرزندتان را زودتر از وقتی که باید، با مسائل و مفاهیم روبه‌رو کرده‌اید. بچه‌ها که همانطوری کوچک باقی نمی‌مانند، کم‌کم بزرگ‌تر می‌شوند و سراغ کتاب‌هایی را می‌گیرند که متن طولانی‌تری داشته باشد.

در این مطلب از هفت‌ونیم با شناخت ویژگی‌های گروه های سنی کتاب، می‌توانیم انتخابی درست برای این بخش‌ از جامعه داشته باشیم؛ مثلا اگر والدین هستید بتوانید برای فرزند خود کتاب مناسب سن او بخرید. در این دوران، نوجوان ضمن روبه‌رو شدن با تغییرات جسمی و روحی، درگیر تنش‌های بسیاری برای یافتن شخصیت و هویت خود است و در جریان این تنش‌ها، آثاری که الگوی مناسبی به او ارائه می‌دهند می‌توانند مورد توجه قرار گیرند. کتاب‌های این رده سنی باید بر مشکلات اجتماع که نوجوان با آن درگیر می‌شود و کنجکاوی‌های او را پاسخ می‌دهد، اشاره داشته باشد. در این دوران مفاهیمی چون ظلم، عدالت، احکام دینی، سرگذشت قهرمان‌های تاریخی و غیره می‌تواند مطالعه خوبی را برای نوجوانان به ارمغان آورد، برای مثال می‌توان به کتاب «اشراف‌زاده قهرمان» اشاره کرد.

اما در همین حال و هوا و مشکلات، سر و کله‌ی دوست خیالی کودکی‌اش یعنی کرنشا پیدا می‌شود. کرنشا همراه دوران کودکی جکسون بود و چند سالی بود که از او خبری در ذهن جکسون نبود. اما حالا کرنشا آمده تا به جکسون کمک کند از پس سختی‌های زندگیش بر بیاید. جکسون برای اولین بار در زندگی‌اش برای خودش یک دوست خیالی پیدا می‌کند.