کتاب آناکارنینا در سال ۱۸۷۷ نوشته شده است؛ اما چه چیزی باعث میشود که این کتاب قدیمی همچنان بر ذهن مردم بنشیند و برایشان تبدیل به یک نقشه مسیریابی برای زندگی شود؟ به نظر میرسد باید داستان رمان آناکارنینا را مرور کنیم. اما واقعیت این است که مهران مدیری شاید به اندازهای که میگویند ثروتمند نباشد اما دستمزدها و جوایزی که وی برای ساخت و اجرای برنامههایی چون دورهمی دریافت میکند، مبالغ ناچیزی نبوده و قطعا درآمد بالای وی قابل انکار نیست. برای مثال مجریان ناشناس و کمتر محبوب برای هر اجرای خود دستمزدهای بالایی حدود ۵ میلیون دریافت میکنند، بنابراین دور از ذهن نیست که کسی چون مدیری برای هر اجرای خود مبلغی چندین برابر آن را دریافت کند. در نیمه دی ماه ۱۳۸۹ فیلمی از مهران مدیری در حال تقلید برنامههای ماهوارهای در فضای وب و همچنین بهصورت لوح فشرده منتشر شد که به سرعت به یکی از پربازدیدترین لینکها در محیط وب فارسی و شبکههای اجتماعی تبدیل شد، اما در ابتدا کسی نمیدانست متعلق به کدامیک از آثار مدیری است.
بمب خنده مجموعهای از نمایشهای کوتاه با موضوعات مختلف بود. همسر مهران مدیری نیز تاکنون در رسانهای حضور پیدا نکردهاست و عکس یا اطلاعات زیادی از او در دست نیست. گفته میشود در حوزه هنر و ادبیات تحصیل کرده، خانه دار است و گاهی برای دل خودش مینویسد. اسم فرهاد را هم مادرش انتخاب کرده و بعد از آن مهران مدیری زیاد از این اسم در شخصیتهای تلویزیونیاش استفاده کرده است. مهران مدیری دارای دو فرزند به نامهای شهرزاد مدیری و فرهاد مدیری است. فرهاد مدیری که متولد ۱۸ اردیبهشت ۱۳۷۰ است، در هنرستان موسیقی درس خوانده و برای ادامه تحصیل به خارج از ایران رفته است.
در یکی از قسمتهای جذاب فصل چهارم برنامه کتابباز، مهران مدیری بهعنوان مهمان حضور یافت و با سروش صحت در مورد اهمیت کتاب و نقش آن در زندگی افراد صحبت کرد. او بیان کرد که از کودکی شیفته ادبیات و ورقزدن کتابها بوده و این علاقه در طول سالها به یکی از ارکان مهم موفقیت و خلاقیتش تبدیل شده است. امروزه در دنیای پرسرعت و پرمشغله، افراد به دنبال راههایی برای بهرهمندی از زمانهای خالی خود هستند؛ کتابخوانی یکی از بهترین راهها برای افزایش دانش و لذتبردن از لحظات است. از همین رو، توصیههای افراد مطرح و شناختهشده، بهویژه چهرههای محبوب و موفق، میتواند الهامبخش در انتخاب کتابهای ارزشمند باشد. یکی از این شخصیتها، مهران مدیری است که در برنامه کتابباز به میزبانی سروش صحت حضور یافت و از علاقهاش به کتابخوانی و مسیر زندگی خود صحبت کرد. در این برنامه، او کتابهایی را معرفی کرد که نقش مهمی در توسعه خلاقیت و دیدگاههایش داشتهاند.
کتاب «پدران و پسران» از آثار معروف و خواندنی تورگنیف است. داستان در خانوادهای روس جریان دارد و قرار است شاهد تفاوت دو نسل در رابطه پدر و پسر این خانواده باشیم. خانواده نیکلای پترویچ کیرسانف در واقع نمونهای از جامعه اجتماعی و سیاسی روسیه است.
اما، نه عشقهای دم دستی، بلکه عشق یک زن در جامعهای که برای عشق ارزشی قائل نیست. اما چه چیزی آنت ۲۴ ساله را این چنین دگرگون میکند؟ به نظر میرسد مرگ پدرش بیتاثیر نباشد. اما، چرا مهران مدیری این رمان را دوست دارد؟ اجازه دهید به داستان مرگ ایوان ایلیچ بازگردیم. پیش از این باید اشاره کنیم که این کتاب جزوی از شاهکارهای ادبی جهان به حساب میآید و موضوع آن حول محور مساله مرگ میچرخد. داستان مرگ ایوان ایلیچ مربوط به قاضیای است که حالا با مساله مرگ روبه رو شدهُ اما زمانی با میرایی انسان (یعنی با این مساله که انسان فناپذیر یا به بیان سادهتر مردنی است) رو به رو شده که مرگ به سراغش آمده است. داستان این اثر، با مرگ پدر آنت که برای این دختر بسیار غمانگیز است و تلاش برای یافتن خواهر ناتنیاش آغاز میشود و پس از آن این زن با رد درخواست ازدواج با پدرش فرزندش، عشق مادرانهای را تجربه میکند؛ اما در حین این ماجراها، داستان درگیر حوادث تاریخی فرانسه و تلاش این زن شجاع برای دستوپنجه نرم کردن با این وضعیت میشود.
داستان در سالهای پایانی حکومت رضاشاه روایت میشود و درباره نقاش معروف ایرانی، استاد ماکان است. او مبارز سیاسی هم هست و علیه حکومت رضاشاه فعالیت زیرزمینی دارد. سالها پس از کشیدن این تابلو، شخصی در پی کشف راز این اثر خاص پرده از ابعاد تازهای از زندگی استاد برمیدارد. «رودین» داستانی با شخصیتپردازی عالی از تورگنیف، یکی از نویسندگان معروف روس است.
ثبت ديدگاه