امسال هم قرار است دوستداران کتاب بعد از دو سال در مصلا دور هم جمع شوند. گروه فرهنگ و هنر مشرق – نمایشگاه کتاب تهران به پایان راه خود رسید و در این 10 روز مردم با استقبال بیشتری نسبت به سال گذشته به نمایشگاه امسال آمدند تا کتابهای مورد علاقهشان را پیدا کنند و بخرند. در این گزارش به سراغ ناشران مختلف رفتهایم تا ببینیم در این نمایشگاه چه کتابها و از کدام انتشارات پرفروش شدهاند. تعداد عناوین عرضه شده در نمایشگاه مجازی چهارم نسبت به دورههای پیش با 23 درصد افزایش به 269 هزار و 374 عنوان رسیده است. درحالی که ارزش برآوردی چاپ رسمی در سال جاری، 12 هزار میلیارد تومان بوده است، ارزش ریالی کتابهای فروش رفته در نمایشگاه مجازی چهارم 169 میلیارد و 661 میلیون تومان بوده است.
کتاب «داستان رویان»، تاریخ شفاهی کوششهای دکتر سعید کاظمی آشتیانی در پژوهشگاه رویان را هم میتوانیم در همین دسته قرار بدهیم. «مرد ابدی» نوشته معصومه سپهری روایتی مستند از زندگی پدر موشکی ایران، شهید والامقام سردار حسن طهرانیمقدم بهقلم معصومه سپهری از سوی انتشارات خبرگزاری تسنیم و با همکاری انتشارات شهیدکاظمی منتشر شده است و برای نخستینبار در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شد. این اثر فاخر حاصل تلاش 13ساله سپهری است که با سبکی جدید در خاطرهنگاری جنگ نوشته شده است. در مجموع در بخش مجازی سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران دو هزار و 231 ناشر و کتابفروش حضور داشتند که از این میان دو هزار و 59 ناشر و 172 کتاب فروش بودهاند. ناشران به طور مستقیم یک میلیون و 113 هزار و 468 کتاب فروختند، در حالیکه کتابفروشان موفق به فروش 256 هزار و 256 نسخه شدهاند. از سوی دیگر نمایشگاه کتاب تهران حالا دیگر در دوره پسا کرونا نسبتا خلوتتر از سالهای دهه 90 برگزار میشود، جمعیت میلیونی استقبال کننده از نمایشگاه در دهه 90 و …
کتابهای «خاطرات سفیر» نوشته نیلوفر شادمهری، «سالیان» سروده سجاد سامانی، «گریههای امپراتور» سروده فاضلنظری، «آبنبات هلدار» نوشته مهرداد صدقی و «آن بیست و سه نفر» نوشته احمد یوسفزاده. معروفترین و محبوبترین رمان مصطفی مستور با تمی فلسفی و هستیشناسانه و البته با چاشنی مذهب؛ قصۀ دانشجوی دکترایی که داره روی تزش کار میکنه و تو این حالوهوا درگیر پرسشهای اساسی دربارۀ وجود خداوند و معنی زندگی میشه. علاوه بر آن کتابهایی چون بابای موشکها، خانهای برای همه و عملیات احیا در این انتشارات پرفروش بودهاند.
دورت بگردم ؛ نوشته فائضه غفارحدادی، روایتی متفاوت و البته صمیمی از عظیمترین کنگره سالانه دنیا یعنی حج است. ام علاء؛ نوشته سمیه خردمند، روایت زندگیامالشهداء فخرالسادات طباطبایی است. ماکسیم گورکی نمایشنامه ی در اعماق اجتماع را در 34 سالگی و سال 1902 نوشت تا تنها تسلایی باشد برای کم مایگی و بی چیزی این طبقه از اجتماع که برای لقمه های نان و جان و تنفس ، حماقتشان بیش از سایر آدم ها به چشم می آید.
به طور تقریبی از هر سه کتاب خریداری شده در نمایشگاه سی و چهارم یک کتاب از بخش مجازی خریداری شده است، میانگین محصولات عرضه شده 40 هزار تومان بیشتر از میانگین ارزش محصولات خریداری شده بوده است، به عبارت دیگر میانگین قیمت محصولات فروش رفته 123 هزار تومان و میانگین محصولات عرضه شده 163 هزا تومان بوده است. تاریخ شروع نمایشگاه از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت ماه اعلام شده و قرار است در این تاریخ، فصل تازهای در حوزه کتاب کشور رقم بخورد. امسال عرضه کتاب به صورت فیزیکی، برای کتابهای منتشر شده از سال ۱۳۹۷ و در حالت مجازی برای کتابهای منتشر شده از سال ۱۳۹۱ به بعد خواهد بود.
همچنین آمارها نشان میدهد به طور متوسط 1.5 کتاب بیشتر در سبد آقایان نسبت به خانمها قرار داشته است مردان به طور متوسط 8.2 کتاب خریداری کردند در حالی که زن ها به طور متوسط6.7 کتاب خریداری کردهاند. پس اگر شما هم مثل ما دلتنگ حضور در فضای نمایشگاه هستید، از این فرصت استفاده کنید تا بعد از دو سال یکدیگر را ببینیم و از بودن در میان کتابها لذت ببریم. شنیدن کتاب یک عاشقانه آرام بهنویسندگی نادر ابراهیمی، نویسندهی مشهور و محبوب ایرانی، میتواند به همهی ما بیاموزد که عشق چیز ارزشمندی است و برای حفظ آن باید مدام تلاش کرد.
این درحالیست که برآورد فروش کتاب در بخش مجازی و فیزیکی سی و چهارمین نمیاشگاه کتاب تهران 401 میلیارد بوده است. بهگفته سخنگوی سی و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران؛ در بخش مجازی نیز ۱۱۴ میلیارد تومان فروش به ثبت رسیده که از این میزان، ۹۵ میلیارد تومان برای ناشران و ۱۹ میلیارد تومان برای کتابفروشان است، در مجموع ۳۳۹ میلیارد تومان فروش برای نمایشگاه به ثبت رسیده است و بیش از یک میلیون نسخه کتاب فروخته شده است. به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی و پنچمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فردا شنبه 29 اردیبهشت پس 11 روز به کار خود پایان میدهد. طبق آخرین آماری که علی رمضانی، سخنگوی سی و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، اعلام کرد، تا ساعت ۲۱ روز ۲۹ اردیبهشتماه، در بخش حضوری ۲۲۵ میلیارد تومان خرید به ثبت رسیده که ۱۶۰ میلیارد آن از طریق کارتخوانهای رسمی و ۶۵ میلیارد از طریق کارت به کارت، فروش نقدی و… برآورد شده است.
ثبت ديدگاه