مطالعه رمان کوری به تمامی دوستداران ادبیات خیال‌انگیز و داستان‌های نمادین و استعاری و همچنین علاقه‌مندان رمان‌های منتقدانه، با رویکرد نقد اجتماعی-سیاسی پیشنهاد می‌شود. شنیدن کتاب صوتی کوری نیز با گویندگی رضا عمرانی برای علاقه‌مندان محصولات شنیداری ادبی لذت‌بخش خواهد بود. می‌خواهی عقیده مرا بدانی؟ بله، بگو، فکر نمی‌کنم ما کور شدیم، فکر می‌کنم ما کور هستیم.

اما این کوری، کوری عادی نیست، بلکه مبتلایان به جای تاریکی، در سفیدی فرو می‌روند، اقیانوس بی انتهایی از سفیدی، سفید مثل شیر! این بیماری به زودی همه گیر می‌شود و سراسر کشور را درگیر خودش می‌کند و انسان‌ها را در موقعیت‌‌های غیرقابل پیش‌بینی قرار می‌دهد که در آن اخلاقیات، دین، قوانین اجتماعی و…. نکته جالب در این کتاب این است که ساراماگو برای هیچ‌یک از شخصیت‌های این کتاب نامی انتخاب نکرده و آنها را بر اساس ویژگی‌هایشان معرفی کرده است.

برای دریافت کتاب صوتی کوری و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید. پایین توی سرسرا زنش چراغ را روشن کرد و درِ گوشش گفت، همین‌جا منتظر من باش، اگر همسایه‌ها آمدند خیلی عادی با آن‌ها حرف بزن بگو که منتظر من هستی، هرکس هم نگاهت کند نمی‌فهمد که نمی‌توانی ببینی. تازه قرار نیست که همه‌چیز زندگی‌مان را برای مردم بریزیم روی دایره، خیلی خوب فقط زیاد طولش نده. مرد کور از روی تجربه می‌دانست راه‌پله‌ها تا زمانی که کلید خودکار صدایش می‌آمد، روشن می‌ماند هروقت کلید از کار می‌افتاد و همه‌جا ساکت می‌شد، می‌رفت سراغ آن و روشنش می‌کرد.

ساراماگو اولین رمان خود را به نام سرزمین گناه در سال ۱۹۴۷ به انتشار رساند و در سال ۱۹۶۶ نیز با انتشار دفتر شعری، در قامت یک شاعر ظاهر شد. او از جوانی گرایش‌های کمونیستی پیدا کرد و پس از انقلاب سال ۱۹۷۴ و در زمان حکومت واسکو گونسالوِز در پیشه‌ی روزنامه‌نگاری خود پیشرفتی قابل‌ملاحظه کرد. ستاره‌ی اقبال او اما پس از انقلاب ۲۵ نوامبر ۱۹۷۵ همانند حکومت کمونیستی افول کرد و از کار خود اخراج شد.

او بعد‌ها گفته است که با اینکه در طول سالها همچنان به مرام آن حزب وفادار بوده است، اما هیچ‌گاه ادبیات را به خدمت ایدئولوژی در‌نیاورده است. ژوزه ساراماگو اولین رمانش را با نام سرزمین گناه در سال 1947 منتشر کرد و تا 19 سال بعد کتاب دیگری را منتشر نساخت. رمانی از او به نام خاطرات صومعه، که با نام بالتازار و بلموندا در سال 1988 به انگلیسی ترجمه شد، توجه منتقدان ادبی سراسر جهان را به او معطوف ساخت و باعث شهرتش شد. او رمان کوری را در سال 1995 به رشته تحریر درآورد و در سال 1998 موفق شد جایزه نوبل ادبیات را دریافت کند. در این کتاب شاهد آنیم که در یک شهر بیماری مرموزی شیوع پیدا می‌کند که باعث کوری در انسان‌ها می‌شود.